Τελευταία Νέα

Διαδηλωτές διέκοψαν το συνέδριο «All Energy» στη Γλασκώβη (renews)

Διαδηλωτές διέκοψαν το συνέδριο «All Energy» στη Γλασκώβη (renews)

Διαμαρτυρήθηκαν για την επιλογή της κυβέρνησης της Σκωτίας να παραιτηθεί από τους κλιματικούς στόχους της για το 2030

Επεισοδιακό ήταν το «συνέδριο All Energy» που διεξήχθη στη Γλασκώβη λόγω των παρεμβάσεων διαδηλωτών οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνησή της Σκωτίας ότι πρόσφατα παραιτήθηκε από τους κλιματικούς στόχους της για το 2030 και φιλοξενεί τη βιομηχανία πετρελαίου, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του renews.biz.

Η Màiri McAllan (Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου για το «Καθαρό Μηδέν» και την Ενέργεια), δεσμεύτηκε για σταθερό ρυθμιστικό περιβάλλον στο All Energy 2024.


Υπόσχεση της κυβέρνησης για δράσεις στο «Καθαρό Μηδέν»
Η Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Σκωτίας για το «Καθαρό Μηδέν» και την Ενέργεια,
Màiri McAllan είπε στο συνέδριο All Energy στη Γλασκώβη ότι είναι «αποφασισμένη» να προσφέρει μια σταθερή πολιτική και ρυθμιστικό περιβάλλον για τη βιομηχανία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).

Ανοίγοντας τη διήμερη εκδήλωση, είπε ότι «η Σκωτία γίνεται γρήγορα μια δύναμη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» και επέμεινε ότι ο νέος πρωθυπουργός Τζον Σουίνεϊ θα δώσει βάρος στο «Καθαρό Μηδέν» και τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης.

Η επικεφαλής ενέργειας της Holyrood προσέφερε μια προσωπική δέσμευση να συνεργαστεί με τη βιομηχανία για να «εκμεταλλευτεί τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε μπροστά μας σε αυτή τη μοναδική στιγμή ευκαιρίας».

Χαρακτηριστικά η McAllan είπε ότι «Είναι απολύτως σαφές ότι το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας είναι πράσινο και είναι δουλειά της κυβέρνησης και της βιομηχανίας να διασφαλίσουν ότι η Σκωτία θα αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη» από την ενεργειακή μετάβαση.

Η Ενεργειακή Στρατηγική και το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης της Holyrood θα δημοσιευθούν αυτό το καλοκαίρι και μια Πράσινη Βιομηχανική Στρατηγική θα δημοσιευτεί «τις επόμενες εβδομάδες.

Η βασική του λειτουργία θα είναι να ορίζει με απόλυτη σαφήνεια τις κύριες επενδυτικές προτάσεις στον ενεργειακό τομέα της Σκωτίας, παρέχοντας μια «σαφή και ξεκάθαρη δήλωση προθέσεων» για την προσέλκυση επενδύσεων».

Ανέφερε ακόμη ότι: «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για τη ροή των επενδύσεων και αυτό απαιτεί οπωσδήποτε συνεργασία.

Απαιτεί επίσης ένα σταθερό ρυθμιστικό καθεστώς, επιτάχυνση του σχεδιασμού και της συναίνεσης και ταχύτερη πρόοδο στη σύνδεση στο δίκτυο.

Είμαι αποφασισμένη να το επιδιώξω σε συνεργασία με τους κυβερνητικούς συναδέλφους μου».

 

Οι παρεμβάσεις των διαδηλωτών

Η ομιλία της McAllan διακόπηκε αρχικά από διαδηλωτές στο ακροατήριο που επέκριναν την κυβέρνησή της ότι πρόσφατα παραιτήθηκε από τους κλιματικούς στόχους της για το 2030 και «φιλοξενεί τη βιομηχανία πετρελαίου».

Άλλοι ομιλητές του συνεδρίου διακόπηκαν χωριστά, συμπεριλαμβανομένης μιας προηχογραφημένης εγγραφής βίντεο από την Claire Coutinho (Υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου) η οποία δεν ακούγεται λόγω της αναστάτωσης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης