Ενέργεια

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν πετρέλαιο για τα στρατηγικά τους αποθέματα σε τιμή άνω των 81 δολ.

Οι ΗΠΑ θα αγοράσουν πετρέλαιο για τα στρατηγικά τους αποθέματα σε τιμή άνω των 81 δολ.
Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες. το πετρέλαιο πρόκειται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους
Η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε την Τετάρτη (27/3) πως θα αγοράσει 2,8 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης σε τιμή άνω των 81 δολαρίων το βαρέλι, δηλαδή 2 δολάρια πάνω από την τιμή-στόχο της αγοράς.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ (DOE) δήλωσε, ότι θα δαπανήσει 225,6 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά πετρελαίου για την αναπλήρωση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου (SPR) από τις εταιρείες Atlantic Trading & Marketing, Macquarie Commodities και Sunoco Partners Marketing & Terminals.

Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες. το πετρέλαιο πρόκειται να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Οι τιμές

Η τιμή βρίσκεται περίπου στα 81,32 δολάρια το βαρέλι, με βάση την ανακοίνωση του DOE, ενώ το υπουργείο είχε δηλώσει αρχικά ότι στοχεύει στην αγορά του πετρελαίου σε τιμή 79 δολαρίων ανά βαρέλι ή χαμηλότερη, δηλαδή χαμηλότερη από τον μέσο όρο των περίπου 95 δολαρίων που έλαβε για τις έκτακτες πωλήσεις SPR του 2022.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Ενέργειας δήλωσε ότι η μέση τιμή αγοράς για την Τετάρτη (27/3) και τις προηγούμενες μέρες παρέμεινε κάτω από τα 79 δολάρια.

Το DOE έχει ήδη αγοράσει 26,28 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου για το SPR σε μέση τιμή 76,47 δολαρίων, καθώς και επιταχύνει σχεδόν 4 εκατομμύρια βαρέλια από επιστροφές ανταλλαγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης