Αιολικό πάρκο της Enel θα τροφοδοτεί το κέντρο δεδομένων του Facebook

tags :
Αιολικό πάρκο της Enel θα τροφοδοτεί το κέντρο δεδομένων του Facebook
Θυγατρική της Enel κατασκευάζει το πάρκο  αξίας  430 εκατ. δολ στη Νεμπράσκα
Αιολικό πάρκο θα παρέχει το 100% της ισχύος που απαιτείται για τη λειτουργία κέντρου δεδομένων  του Facebook στο Papillion, Νεμπράσκα.
Το αιολικό πάρκο Rattlesnake Creek στην κομητεία Dixon της Νεμπράσκα θα έχει χωρητικότητα 320 μεγαβάτ (MW).
Σύμφωνα με τη συμφωνία αγοράς ενέργειας, το Facebook θα αγοράσει ενέργεια από τα 200 MW της ικανότητας εκμετάλλευσης προκειμένου  να λειτουργήσει το κέντρο δεδομένων του.
Ο διευθυντής παγκόσμιας ενέργειας του Facebook, Bobby Hollis, δήλωσε ότι η επιχείρηση είναι τώρα "ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο να τροφοδοτεί όλες τις δραστηριότητές με καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια".
To πάρκο είναι ιδιοκτησίας θυγατρικής της Enel Green Power North America (EGPNA), της Rattlesnake Creek Wind Project.
Η EGPNA είναι η επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Ηνωμένου Βασιλείου του Ομίλου Enel  και η επένδυση για την κατασκευή της εγκατάστασης ανέρχεται σε περίπου 430 εκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, οι Η.Π.Α. "φιλοξενούν μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο".
Η μονάδας της Enel θα παράγει περίπου 1,3 terawatt /ώρα   σε ετήσια βάση κατά την πλήρη λειτουργία του. Αυτό θα αρκεί για να ικανοποιήσει τις "αντίστοιχες ετήσιες ανάγκες κατανάλωσης" πάνω από 105.000 σπιτιών των ΗΠΑ, δήλωσε η Enel, βοηθώντας στην μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά περίπου 940.000 τόνους ετησίως.
"Το έργο αυτό εδραιώνει την αυξανόμενη παρουσία μας στις Η.Π.Α. καθώς η εταιρεία μας εισέρχεται σε μια νέα πολιτεία και επεκτείνει την επιχείρησή μας με νέους συνεργάτες", δήλωσε ο Antonio Cammisecra, επικεφαλής της Enel Green Power.
"Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να υποστηρίξουμε τις αυξανόμενες ανάγκες ανανεώσιμης ενέργειας του Facebook στη Νεμπράσκα και να αποτελέσουμε μέρος της οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή", πρόσθεσε ο Cammisecra.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης