Engie και ACWA διεκδικούν έργο ηλιακής ενέργειας 800 μεγαβάτ στο Μαρόκο

tags :
Engie και ACWA διεκδικούν έργο ηλιακής ενέργειας  800 μεγαβάτ στο Μαρόκο
Έως το τέλος του έτους η ανάθεση των συμβάσεων
Το Μαρόκο προσέλκυσε προσφορές από τις γαλλικές εταιρείες Engie SA και EDF Energies Nouvelles για την κατασκευή 800 μεγαβάτ ηλιακής ενέργειας, καθώς η χώρα της Βόρειας Αφρικής επιδιώκει να περιορίσει τις εισαγωγές ενέργειας.
Οι γαλλικές επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, καθώς και η ACWA Power International με έδρα το Ριάντ, ήταν επικεφαλής κοινοπραξιών που υπέβαλαν προσφορά τον περασμένο μήνα για συμβόλαια, προμηθειών και κατασκευών, ανέφερε σε συνέντευξή του  ο Obaid Amrane, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μαροκινής Υπηρεσίας Αειφόρου Ενέργειας.
Το Μαρόκο, επιδιώκει» άνοιγμα» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η χώρα εισάγει σχεδόν όλη την ενέργεια της και έχει περιορισμένα αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε αντίθεση με τη γειτονική Αλγερία και την Αίγυπτο.
Σε μια προσπάθεια να μειώσει τις αγορές από το εξωτερικό, σχεδιάζει να παράγει περισσότερο από το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το τέλος της δεκαετίας.
Η κυβέρνηση θα αναθέσει συμβάσεις για τα ηλιακά έργα - που θα περιλαμβάνει δύο εγκαταστάσεις 400 μεγαβάτ - μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και τα εργοστάσια θα μπορούσαν να χρειαστούν 2 1/2 χρόνια για να χτίσουν, ανέφερε ο Amrane στο Αμπού Ντάμπι. Η Engie επιβεβαίωσε την προσφορά της  όπως και  ACWA Power η οποία  ανακοίνωσε  ότι θα υποβάλει οικονομική της  πρόταση μέχρι τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Τράπεζες είναι πιθανό να παρέχουν χρηματοδότηση ενώ και η πώληση ομολόγων αποτελεί επίσης μια επιλογή, σύμφωνα με τον Amrane.
 Το Μαρόκο σχεδιάζει να έχει 6 gigawatts εγκατεστημένων  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών, αιολικών και υδροηλεκτρικών - μέχρι το 2020 συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης