Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της GE για την «μεγαλύτερη και ισχυρότερη» ανεμογεννήτρια

Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια της GE για την «μεγαλύτερη και ισχυρότερη» ανεμογεννήτρια
Το Haliade-X θα έχει ύψος 260 μέτρα, δυναμικότητα 12 μεγαβάτ και λεπίδες 107 μέτρων
Η  GE Renewable Energy έχει σχεδιάσει να αναπτύξει αυτό, που όπως λέει η ίδια, θα είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη υπεράκτια ανεμογεννήτρια στον κόσμο, το Haliade-X.
Σύμφωνα με το CNBC η κλίμακα του στροβίλου είναι σημαντική.
 Θα έχει ύψος 260 μέτρα και χωρητικότητα 12 μεγαβάτ (MW) καθώς και λεπίδες μήκους 107 μέτρων.
Η GE θα δαπανήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη της τουρμπίνας κατά τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια.
"Θέλουμε να ηγηθούμε στις τεχνολογίες που οδηγούν στην παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση", δήλωσε την Πέμπτη 1/3/2018 ο John Flannery, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE.
"Ο αιολικός τομέας είναι μία από αυτές τις τεχνολογίες και θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της GE για να κάνουμε το πρόγραμμα Haliade-X επιτυχημένο για τους πελάτες μας".
Η GE δήλωσε ότι, βάσει των συνθηκών ανέμου σε μια "τυπική" περιοχή της Γερμανικής Βόρειας Θάλασσας, ένας στρόβιλος θα μπορούσε να παράγει ετησίως έως και 67 gigawatt ώρες (GWh), αρκετή ισχύ για 16.000 ευρωπαϊκά νοικοκυριά.
"Το Haliade-X της GE δεσμεύεται να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, οδηγώντας έτσι σε περισσότερη υπεράκτια ανάπτυξη", δήλωσε ο Jerome Pecresse, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της GE Renewable Energy.
Η συνολική αιολική δυναμικότητα στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 25% το 2017, σύμφωνα με την WindEurope. Ακριβώς πάνω από 3,1 GW νέας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας εγκαταστάθηκε στην Ευρώπη το περασμένο έτος, με συνολική ισχύ περίπου 15,8 GW.
Η Ευρώπη φιλοξενεί σήμερα περισσότερες από 4.000  ανεμογεννήτριες σε 11 χώρες.
Δεκαεπτά νέα υπεράκτια αιολικά πάρκα ολοκληρώθηκαν το 2017, με το την πλειονότητας να βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο εγκατέστησε 1,7 GW αιολικής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα, ενώ η Γερμανία 1,3 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης