Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η Ολλανδία μειώνει τα κονδύλια για το πράσινο υδρογόνο

Η Ολλανδία μειώνει τα κονδύλια για το πράσινο υδρογόνο
Περίπου 9 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό των 35 δισ. ευρώ του ταμείου είχαν προβλεφθεί για μέτρα στήριξης του ανανεώσιμου υδρογόνου
Η νέα κυβέρνηση της Ολλανδίας θα προχωρήσει σε μείωση του προϋπολογισμού του ταμείου για το κλίμα της χώρας κατά 1,2 δισ. ευρώ, κυρίως μέσω περικοπών στα μέτρα στήριξης του πράσινου υδρογόνου.

Σύμφωνα με το Energy Market Price, τα τέσσερα κόμματα που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα πολιτικής στα οποία περιλαμβάνεται η μείωση του προϋπολογισμού του ταμείου για το κλίμα κατά 300 εκατ. ευρώ σε κάθε ένα από τα επόμενα τέσσερα έτη.

Η μείωση αυτή θα αφορά στην ανάπτυξη μπαταριών και ανανεώσιμου υδρογόνου «κατ' αναλογία με τον τρέχοντα προϋπολογισμό», σύμφωνα με τις διατάξεις.

Περίπου 9 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό των 35 δισ. ευρώ του ταμείου είχαν προβλεφθεί για μέτρα στήριξης του ανανεώσιμου υδρογόνου, με το μεγαλύτερο μέρος να προορίζεται για την επιδότηση έργων παραγωγής.

Το PVV, με επικεφαλής τον Geert Wilders, κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις εκλογές, αλλά αναγκάστηκε να μετριάσει ορισμένα από τα αιτήματα και τις υποσχέσεις του προεκλογικού του προγράμματος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στο μανιφέστο του, το PVV είχε δεσμευτεί να καταργήσει εντελώς το ταμείο για το κλίμα, λέγοντας ότι οι πολιτικές για το κλίμα πρέπει να «περάσουν κατευθείαν από τον καταστροφέα».

Μεταξύ των άλλων μέτρων, προβλέπεται και η κατάργηση της σχεδιαζόμενης αύξησης του εθνικού φόρου CO2 αλλά και το άνοιγμα νέων πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης