Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στα 2,40 ευρώ η τιμή στόχος της JP Morgan και για την Alpha Bank και για την Eurobank

Στα 2,40 ευρώ η τιμή στόχος της JP Morgan και για την Alpha Bank και για την Eurobank
Η Eurobank παραμένει κορυφαία επιλογή της JP Morgan
Μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή της Alpha Bank βλέπει η JP Morgan, σε σχέση με την Eurobank, αν και η τιμή στόχος είναι στα 2,40 ευρώ για τις δύο μετοχές.
Την ίδια ώρα, η Eurobank παραμένει κορυφαία επιλογή της JP Morgan.
Η σύσταση είναι overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α' 3μηνου.

Για την Alpha Bank
Αναφορικά με την Alpha Bank, η JP Morgan επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε κάποια έκπληξη στα αποτελέσματα α' 3μηνου, ενώ η τράπεζα ανακοίνωσε καλύτερες συναλλαγές, κόστος και προμήθειες.
Τα καθαρά κέρδη ήταν 8%/10% πάνω από τη συναίνεση και τις εκτιμήσεις της JP Morgan, με εναρμονισμένα βασικά έσοδα, έσοδα από συναλλαγές ουσιαστικά υψηλότερα, το κόστος κατά 3% καλύτερο και τις προμήθειες κατά 13% καλύτερες από τις προσδοκίες.
Συνολικά, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον ROTE στο 12,9% έναντι 11,4% της συναίνεσης.
Η διοίκηση ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη διανομή από τα καθαρά κέρδη του 2023 ύψους 122 εκατ. θα είναι 50% με τη μορφή μερισμάτων και 50% με τη μορφή επαναγοράς, που αντιστοιχεί σε 20% συνολική πληρωμή με απόδοση 3%.
Ο λόγος CET1 βελτιώθηκε ~30 μονάδες βάσης στο 14,6% συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος.

Για την Eurobank

Άλλο ένα δυνατό σύνολο αποτελεσμάτων έδωσε η Eurobank, σύμφωνα με την JP Morgan, με καλύτερα του αναμενομένου καθαρά κέρδη.
Η συνεισφορά της Ελληνικής Τράπεζας στο σύνολο των τριμηνιαίων κερδών αυξήθηκε ουσιαστικά στα 41 εκατ. με την τρέχουσα συμμετοχή 29%, υποστηρίζοντας περαιτέρω την απόδοση των αποτελεσμάτων.
Συνολικά, αυτά έχουν ως αποτέλεσμα 19,9% ROTE.
Ο λόγος NPE μειώθηκε άλλες 50 μ.β. στο 3%, με την κάλυψη NPE στο 93%, ενώ ο δείκτης CET1 βελτιώθηκε κατά 20b μ.β. στο 17,2%.
Η διοίκηση επιβεβαίωσε ότι έχει υποβάλει την αίτησή της για πληρωμή μερίσματος στην ΕΚΤ, ύψους >0,09 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε ~30% πληρωμή, με την έγκριση να αναμένεται τον Ιούνιο.
Με την επιφύλαξη της ρυθμιστικής έγκρισης, η τελική πληρωμή θα ακολουθήσει την Ετήσια Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουλίου.
Η JP Morgan επιβεβαιώνει ότι η Eurobank είναι η κορυφαία επιλογή της μεταξύ των ελληνικών τραπεζών για το νέο έτος, κυρίως λόγω του ανώτερου προφίλ ROTE του Ομίλου και της αύξησης αξίας από την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης