Διεθνή

Ξεπέρασαν τον άνθρακα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πρώτη φορά στην Ευρώπη

Ξεπέρασαν τον άνθρακα οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για πρώτη φορά στην Ευρώπη
Πριν από πέντε χρόνια, η παραγωγή άνθρακα ήταν διπλάσια από την παραγωγή αιολικών, ηλιακών και βιομάζας
Ο άνεμος, ο ήλιος και η βιομάζα έχουν ξεπεράσει τον άνθρακα ως πηγή τροφοδοσίας για την ηλεκτρική ενέργεια της Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία, σύμφωνα με μια διεθνή έκθεση.
Η έκθεση της ομάδας με τίτλο «Ο ευρωπαϊκός τομέας της ενέργειας» το 2017 έδειξε ότι η νέα γενεά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκε απότομα το 2017.
Δεδομένου ότι το υδροηλεκτρικό δυναμικό της Ευρώπης έχει αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προέρχεται από την παραγωγή αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και βιομάζας, η οποία αυξήθηκε κατά 12% το 2017 σε 679 τεραβατόρες, τοποθετώντας αυτές τις πηγές ανανεώσιμης ενέργειας πάνω από την παραγωγή άνθρακα για πρώτη φορά.
Πρόκειται για απίστευτη πρόοδο, λαμβάνοντας υπόψη μόλις πριν από πέντε χρόνια, η παραγωγή άνθρακα ήταν διπλάσια από την παραγωγή αιολικών, ηλιακών και βιομάζας ", ανέφερε η έκθεση.
Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλαν στο 56% της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια.
"Υπάρχει επίσης μια προκατάληψη υπέρ του ανέμου: μια τεράστια αύξηση 19% στην παραγωγή αιολικής ενέργειας πραγματοποιήθηκε το 2017, λόγω των καλών ανέμων και των τεράστιων επενδύσεων σε αιολικά πάρκα. τα κακά νέα ότι η ηλιακή ακτινοβολία ήταν υπεύθυνη για μόλις 14% της αύξησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2014 έως το 2017 ", ανέφερε η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης