Ενέργεια

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη προωθεί τη θερμότητα από βιομάζα

Η Βοσνία Ερζεγοβίνη προωθεί τη θερμότητα από βιομάζα
Χρηματοδότηση 8,4 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης
Μια μονάδα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που αποτελείται από 10 λέβητες βιομάζας θερμαίνει σπίτια και επιχειρήσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Η πόλη της Μπάνια Λούκα έχει εξασφαλίσει δάνεια ύψους 8,4 εκατ.ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για το έργο.
Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη του νέου εργοστασίου και θα δημιουργηθεί μια νέα εταιρεία τηλεθέρμανσης σε κοινοπραξία με ιδιωτική επιχείρηση.
Η μετάβαση από το πετρέλαιο στη πράσινη θέρμανση αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές κατά περισσότερο από 90% και να εξοικονομήσει έως και 900.000 € μόνο το 2018.
Ο κ. Jan Dusik, επικεφαλής του Γραφείου της Ευρώπης των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που βλέπω τη Μπάνια Λούκα να γίνει η πρώτη πιλοτική πόλη στον κόσμο για να προσελκύσει ιδιωτικές επενδύσεις και ένα δάνειο από διεθνές ίδρυμα στο πλαίσιο της  Περιφερειακής Πρωτοβουλίας για την Ενέργεια στις Πόλεις.
"Αυτό είναι ένα πραγματικό παράδειγμα αλλαγής που μπορεί να επιτευχθεί υπέρ των πολιτών και της οικονομίας ενώ καταπολεμάται η ρύπανση


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης