Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γ. Μανιάτης: Ευθύνη της κυβέρνησης η αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ που προτείνει ο σύμβουλος

Γ. Μανιάτης: Ευθύνη της κυβέρνησης η αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ που προτείνει ο σύμβουλος
Σε 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάντησε εταιρεία υπό χρεοκοπία, με βασική εναλλακτική, την αύξηση τιμολογίων επεσήμανε ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης
Αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης με αφορμή την έκθεση της McKinsey για τη ΔΕΗ άφησε ο βουλευτής της Δημ. Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης.

Σε δήλωσή του ο κ. Μανιάτης αναφέρει:
"Ο σύμβουλος της ΔΕΗ McKinsey αποκαλύπτει ότι η σημερινή ΔΕΗ είναι μη βιώσιμη.
Το 2014 τους παραδώσαμε μια ΔΕΗ, με την υψηλότερη πιστοποιητική αξιοπιστία από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και το ίδιο το ελληνικό δημόσιο. Σε 3,5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ την κατάντησε εταιρεία υπό χρεοκοπία, με βασική εναλλακτική, την αύξηση τιμολογίων.
Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Α. Τσίπρας, Π. Σκουρλέτης, Γ. Σταθάκης.
Τους έχω προειδοποιήσει ότι αν η ΔΕΗ καταρρεύσει και μαζί της παρασύρει όλη την εθνική οικονομία, τότε οι ευθύνες τους δεν θα είναι μόνο πολιτικές, αλλά και ποινικές.
Εμείς δεσμευόμαστε για μια ισχυρή ΔΕΗ, που μέσα από στρατηγικές συμμαχίες, ξαναγίνεται ο ασφαλής και ισχυρός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος της χώρας".

Παράλληλα ο πρώην υπουργός ενέργειας ανέφερε: «Οι τυχοδιώκτες που καταστρέφουν τη ΔΕΗ θα λογοδοτήσουν»

Οι τυχοδιώκτες και ανεύθυνοι Α. Τσίπρας, Γ. Σταθάκης, Π. Σκουρλέτης, που οδήγησαν τη ΔΕΗ στο χείλος της καταστροφής θα λογοδοτήσουν για τις προσωπικές πολιτικές και ποινικές τους ευθύνες σε βάρος της εταιρείας.
Οι ευθύνες αυτές δεν παραγράφονται, όσο κι αν προσπαθούν με δηλώσεις πανικού να ανακαλύψουν δήθεν κερδοσκόπους, εργολάβους, σκοτεινά ΜΜΕ, αρειανούς και νεφελίμ, που θέλουν το κακό της υπέροχης διαπραγμάτευσης και της εξαιρετικής αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η έκθεση του συμβούλου της ΔΕΗ McKinsey, είναι κόλαφος γι’ αυτούς που υπέγραψαν την εκχώρηση του 50% των κερδών της ΔΕΗ στον ανταγωνισμό έναντι μηδενικού ανταλλάγματος.
Σ’ αυτούς που υπερδιπλασίασαν τα χρέη των φτωχοποιημένων πολιτών προς τη ΔΕΗ από 1,5 δις€ το 2014, σε 3,7δις€  σήμερα.
Σ’ αυτούς που   ανερυθρίαστα συζητούν για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, ως κορυφαία λύση για να αποκτήσει την αναγκαία κερδοφορία η εταιρεία.
Σ’ αυτούς  που δημιούργησαν το κίνημα «Δεν πληρώνω τη ΔΕΗ».
Σ’ αυτούς που κατακρήμνισαν τη μετοχή της ΔΕΗ από 9,5€ το φθινόπωρο του 2014, στα μόλις 2,0€ σήμερα. Που από τη χρηματιστηριακή αξία των 2,5 δις€, την έφτασαν στα μόλις 0,65 δις€.
Προκαλώ τους θρασείς και ανεύθυνους καταστροφείς της ΔΕΗ, αν τολμούν, να ζητήσουν τη σύγκλιση των Επιτροπών Οικονομικών και Παραγωγής της Βουλής, ώστε να μάθουν όλοι οι πολίτες τις εγκληματικές τους ενέργειες σε βάρος της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας.
Ό,τι και να κάνουν, ό,τι και να πουν, όσο και να κρυφτούν, δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
Ο καιρός γαρ εγγύς!

Tέλος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ είπε:

Προσωπικές, πολιτικές και ποινικές οι ευθύνες Τσίπρα, Σταθάκη, Σκουρλέτη, αν οδηγήσουν σε κατάρρευση τη ΔΕΗ που θα σημαίνει και κατάρρευση της εθνικής οικονομίας. Τους έχουμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό.
 Η ΔΕΗ το 2014 προ φόρων, τόκων κι αποσβέσεων, είχε 1,5 δις € κέρδη, ενώ το 2017 είχε μόλις 500 εκατ. €. 
Αυτοί οι "κοινωνικά ευαίσθητοι" που λένε ότι «νοιάζονται» για τη ΔΕΗ μείωσαν κατά 60% την κερδοφορία της.
Έχουν υπογράψει με (0) ΜΗΔΕΝ αντάλλαγμα, η ΔΕΗ να μειώσει κατά 50% το τζίρο της.
Η «Μικρή ΔΕΗ» με το 30% έφερνε 6 δις € έσοδα και ανταγωνισμό για φθηνότερα τιμολόγια.

Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ «Δεν πληρώνω» έγινε για τους πολίτες  «Δεν έχω να πληρώσω».
Ο σύμβουλος προτείνει αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ. Απαράδεκτο!

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης