Ενέργεια

Υδροηλεκτρισμός: H μεγαλύτερη πηγή ενέργειας της Ελβετίας

Υδροηλεκτρισμός: H μεγαλύτερη πηγή ενέργειας της Ελβετίας
Από την υδροηλεκτρική ενέργεια προέρχεται περίπου το  56% της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Με το χιόνι στα βουνά και τον φρέσκο αλπικό αέρα, η Ελβετία είναι μία από τις πιο γραφικές χώρες της Ευρώπης. Είναι επίσης το σπίτι της υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Ενέργειας (SFOE) από την υδροηλεκτρική ενέργεια προέρχεται περίπου το  56% της εγχώριας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με το CNBC το SFOE περιγράφει την υδροηλεκτρική ενέργεια ως  την «πιο σημαντική εγχώρια πηγή ενέργειας της Ελβετίας."
Στο εργαστήριο υδραυλικών κατασκευών LCH στη Λοζάνη, οι ερευνητές αναζητούν τρόπους να βελτιστοποιήσουν τις εγκαταστάσεις υδροηλεκτρικής ενέργειας.
"Το Εργαστήριο δημιουργήθηκε παράλληλα με την ανάπτυξη των υποδομών ύδρευσης στην Ελβετία και κυρίως με την κατασκευή φραγμάτων υδροηλεκτρικής ενέργειας," δήλωσε ο Anton Schleiss, επικεφαλής του  LCH και πρόεδρος του International Commission on Large Dams.
"Μεγάλη έμφαση δίνεται στη διατήρηση των εγκαταστάσεων υδροηλεκτρικής ενέργειας.
Η αποκατάσταση είναι πολύ σημαντική για τις δομές που σχετίζονται με την υδροηλεκτρική ενέργεια και την προστασία από πλημμύρες.
Αυτές οι υποδομές πρέπει να αποκαταστήσουν με  ασφάλεια, την παραγωγή ενέργειας, καθώς επίσης και το περιβάλλον", πρόσθεσε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης