Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν την αδειοδότηση δικτύου

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν την αδειοδότηση δικτύου

Το πρόγραμμα CITAP υπόσχεται να μειώσει σε 2 χρόνια τη σχετική διαδικασία  

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια ευρεία μεταρρύθμιση των κανόνων αδειοδότησης μεταφοράς και μια δέσμευση χρηματοδότησης 331 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την προσθήκη 2.000 MW ισχύος δικτύου σε όλες τις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Το Υπουργείο Ενέργειας εκδίδει έναν τελικό κανόνα για τη θέσπιση του Προγράμματος Συντονισμένης Διυπηρεσιακής Εξουσιοδότησης και Αδειών Μεταφοράς (CITAP) για την ενοποίηση των περιβαλλοντικών ανασκοπήσεων και των ομοσπονδιακών διαδικασιών αδειοδότησης εντός ενός τυπικού διετούς προγράμματος για τα κατάλληλα έργα.

Εν τω μεταξύ, 331 εκατομμύρια δολάρια έχουν διατεθεί μέσω του Διακομματικού Νόμου για τις Υποδομές του Προέδρου Μπάιντεν για την υποστήριξη μιας νέας γραμμής μεταφοράς από το Αϊντάχο στη Νεβάδα.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει στη γραμμή Southwest Inertie Project-North μήκους 285 μιλίων το 2025.

 

Δηλώσεις

Η Τζένιφερ Γκράνχολμ (Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ) δήλωσε:

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις κάνει τα πάντα παντού για να αποκτήσει περισσότερη εξουσία σε περισσότερους ανθρώπους, σε περισσότερα μέρη.

«Ενεργούμε με την επείγουσα ανάγκη που αξίζει στον αμερικανικό λαό να πραγματοποιήσει μια ιστορική επανεξέταση της διαδικασίας αδειοδότησης που μειώνει τους χρόνους για νέες γραμμές μεταφοράς, βάζει περισσότερους Αμερικανούς να εργαστούν και καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες του σήμερα και του μέλλοντος».


Η
Elise Caplan (Αντιπρόεδρος Ρυθμιστικών Υποθέσεων του Αμερικανικού Συμβουλίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), πρόσθεσε:

«Η δημιουργία του προγράμματος CITAP από την DOE θα προσθέσει τις απαιτούμενες αποδόσεις στην αδειοδότηση γραμμών υψηλής τάσης που υποβάλλονται σε περιβαλλοντικές μελέτες του National Environmental Policy Act, διασφαλίζοντας επίσης την έγκαιρη και ουσιαστική συμμετοχή της κοινότητας.

Η πρόοδος του Southwest Intertie Project μέσω του καινοτόμου Προγράμματος Διευκόλυνσης Μετάδοσης είναι μια σημαντική επένδυση για την επέκταση της ικανότητας μετάδοσης της Αμερικής».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης