Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γερμανία: Η κρατική εταιρεία LNG προσφέρει χωρητικότητα ανανέωσης αερίου

Γερμανία: Η κρατική εταιρεία LNG προσφέρει χωρητικότητα ανανέωσης αερίου

Η DET ανακοίνωσε νέο γύρο μάρκετινγκ για νέες δυνατότητες επαναεριοποίησης - Θα ξεκινήσει φέτος δύο τερματικά 

Η κρατική εταιρεία τερματικού σταθμού LNG Deutsche Energy Terminal (DET) προσφέρει βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ικανότητα επαναεριοποίησης στα τερματικά της που εδρεύουν στην FSRU στη Γερμανία.

Η DET ανακοίνωσε στις 15 Μαϊου το νέο γύρο μάρκετινγκ για νέες δυνατότητες επαναεριοποίησης (συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης και αποστολής) για τους τερματικούς σταθμούς της.

Όπως ανέφερε, σε 4 εκστρατείες ψηφιακού μάρκετινγκ (η πρώτη ξεκινά στις 13 Ιουνίου με μια δημοπρασία βραχυπρόθεσμων χωρητικοτήτων), οι συμμετέχοντες στην αγορά μπορούν να αποκτήσουν χωρητικότητα για τους τερματικούς σταθμούς Brunsbüttel και Wilhelmshaven 1.

Το πρώτο τερματικό Wilhelmshaven LNG διαθέτει το Hoegh Esperanza 170.000 cbm και το τερματικό LNG στο Brunsbüttel διαθέτει το Hoegh Gannet χωρητικότητας 170.000 cbm. Αυτή η FSRU θα μεταφερθεί σε μια νέα αποκλειστική προβλήτα στο λιμάνι.

Η DET σχεδίαζε προηγουμένως να πραγματοποιήσει τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες δημοπρασίες χωρητικότητας και για τα 4 τερματικά της που βασίζονται στην FSRU, αλλά ανέβαλε τις δημοπρασίες λόγω καθυστερήσεων στην έναρξη λειτουργίας του έργου για το Stade και το δεύτερο τερματικό Wilhelmshaven.

Πέρυσι, η DET διέθεσε 60 θέσεις επαναεριοποίησης για το 2024 στους επιχειρησιακούς τερματικούς σταθμούς Brunsbüttel και Wilhelmshaven 1 και επίσης διέθεσε 11 θέσεις επαναεριοποίησης στον επερχόμενο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG με βάση την FSRU στο Stade.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ_19.png

Η DET θα ξεκινήσει δύο τερματικά φέτος

Τον Μάρτιο, η FSRU Energos Force χωρητικότητας 174.000 cbm έφτασε στην προβλήτα AVG στο Stade της Γερμανίας και δεν έχει λάβει ακόμη ένα φορτίο σε λειτουργία.

Ένας εκπρόσωπος της DET είπε πρόσφατα στο LNG Prime ότι υπάρχουν ακόμη εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν στον τερματικό σταθμό προτού η DET ξεκινήσει τη θέση σε λειτουργία της εγκατάστασης.

Σύμφωνα με τη δεύτερη εγκατάσταση στο Wilhelmshaven, η DET αναμένει να ξεκινήσει αυτό το τερματικό εισαγωγής LNG που βασίζεται στην FSRU το 2ο εξάμηνο του 2024.

Το FSRU Excelsior 138.000 cbm της Excelerate έφτασε στο ναυπηγείο Navantia στο El Ferrol της Ισπανίας πέρυσι για μια προγραμματισμένη στάση πριν από τη δουλειά του στο Wilhelmshaven. Το FSRU βρίσκεται ακόμα εκεί.


Η DET σκοπεύει σε μακροπρόθεσμη χωρητικότητα

Μετά την ολοκλήρωση των δημοπρασιών για τη βραχυπρόθεσμη χωρητικότητα, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μακροπρόθεσμη χωρητικότητα από το 2025 έως το 2027, ανέφερε η DET.

Η DET σκοπεύει να προσφέρει μακροπρόθεσμη χωρητικότητα για την παράδοση LNG σε καθένα από τα 4 τερματικά.

Αυτό θα είναι δυνατό για πρώτη φορά την περίοδο από 17 έως 28 Ιουνίου.

Η DET σχεδιάζει να διαθέσει στην αγορά τις υπόλοιπες δυναμικότητες τον Ιούλιο, είπε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης