Αναζήτηση


Commodities are powered by Investing.com

12/08/2017 16:41

Νέος τερματικός σταθμός εισαγωγής φυσικού αερίου ύψους 250 εκατ. δολ. από την AGL

"Αυτό το έργο θα επιτρέψει την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, μία "ένεση" απαιτούμενου ανταγωνισμού στην αυστραλιανή αγορά", δήλωσε ο Richard Wrightson, γενικός διευθυντής της AGL.
Την ίδια ώρα που η Αυστραλία προετοιμάζεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, οι τιμές φυσικού αερίου στην Αυστραλία έχουν "εκτοξευθεί", γεγονός που οδηγεί την εταιρεία AGL στην κατασκευή ενός νέου τερματικού σταθμού εισαγωγής φυσικού αερίου.
Οπως σημειώνει σήμερα ο Guardian, πρόκειται για μια παράλογη κατάσταση για τους Αυστραλούς χρήστες φυσικού αερίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, την Πέμπτη, η AGL ανακοίνωσε ότι έχει έρθει πιο κοντά στην πραγματοποίηση των σχεδίων της για την κατασκευή ενός τερματικού εισαγωγής LNG ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, επιλέγοντας ένα λιμάνι 80 χιλιόμετρα νότια της Μελβούρνης ως την προτιμώμενη θέση.
"Αυτό το έργο θα επιτρέψει την πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου, μία "ένεση" απαιτούμενου ανταγωνισμού στην αυστραλιανή αγορά", δήλωσε ο Richard Wrightson, γενικός διευθυντής της AGL.
"Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η AGL θα επενδύσει περίπου 250 εκατομμύρια δολάρια, θα αρχίσει να κατασκευάζει το έργο 2019 και θα θέσει το τερματικό σε λειτουργία έως το 2020-21".
Σχολιαστές επισημαίνουν ότι η εισαγωγή της Αυστραλίας σε φυσικό αέριο, τη στιγμή που έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς φυσικού αερίου στον κόσμο, εμφανίζεται παράλογη.
Ο Bruce Robertson, αναλυτής στο Ινστιτούτο Οικονομικής Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA) τόνισε ότι στην Αυστραλία πληρώνουμε πολύ περισσότερα από ό,τι οι πελάτες μας στην Ασία.
Αυτό σημαίνει μια συνολική αποτυχία πολιτικής από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είπε ο Robertson.
Η υψηλή τοπική τιμή για το φυσικό αέριο στην Αυστραλία οδηγείται από τους τεράστιους τερματικούς σταθμούς εξαγωγής ΥΦΑ στο Κουίνσλαντ που αγοράζουν τοπικές προμήθειες και τις μεταφέρουν στο εξωτερικό.
Αυτοί οι τερματικοί σταθμοί εξαγωγών έχουν κλείσει μακροπρόθεσμες συμβάσεις εξαγωγής.
Οι συμβάσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα το αυστραλιανό φυσικό αέριο μερικές φορές να πωλείται λιγότερο στους πελάτες στο εξωτερικό παρά στους τοπικούς πελάτες παρά το κόστος της υγροποίησης και της ναυτιλίας.

www.worldenergynews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Αύγουστος 2017 16:46

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.