Επιχειρήσεις

Markit: Σε θετικό έδαφος παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο 2017

Markit: Σε θετικό έδαφος παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο 2017
Η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στο ενιαίο νομισματικό μπλοκ κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων 6 ετών.
Σε θετικό έδαφος εξακολουθεί να παραμένει το επιχειρηματικό κλίμα και τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (23/6) στοιχεία της Markit, αν και κατέγραψε ελαφριά επιβράδυνση σε σύγκριση με τα υψηλά 6 ετών που σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 55,7 μονάδες, έναντι 56,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, με τον κλάδο υπηρεσιών να συντελεί καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω επιβράδυνση.
Ωστόσο, η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στο ενιαίο νομισματικό μπλοκ κατέγραψε το καλύτερο τρίμηνο των τελευταίων 6 ετών, όπως τόνισε η Markit.
Σε ότι αφορά τον μεταποιητικό κλάδο της Ευρωζώνης, η δραστηριότητα άγγιξε τις 57,3 μονάδες, έναντι 56,8 μονάδες τον Μάιο του 2017, με τις Γερμανία και Γαλλία να καταγράφουν τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των χωρών.
Σημειώνεται, ότι η ανάκαμψη στην οικονομία της Ευρωζώνης εξέπληξε πολλούς αναλυτές, ξεπερνώντας την πολιτική αστάθεια που επικρατούσε σε αρκετές χώρες, ενώ παράλληλα η ανεργία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης