Επιχειρήσεις

Αύξηση εσόδων 83% το β΄ τρίμηνο του 2017 για την Halliburton χάρη στο σχιστολιθικό πετρέλαιο

Αύξηση εσόδων 83% το β΄ τρίμηνο του 2017 για την Halliburton χάρη στο σχιστολιθικό πετρέλαιο
Όπως ανακοίνωσε η Νο3 στον κόσμο εταιρεία του κλάδου τα έσοδα της από τις δραστηριότητες της στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 83% στα 2,77 δισ. δολάρια το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους
Η εκ των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως στην παροχή υπηρεσιών σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων επέστρεψε δυναμικά κατά το β΄ τρίμηνο του 2017, χάρη στην αύξηση των επενδύσεων και την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Όπως ανακοίνωσε η Νο3 στον κόσμο εταιρεία του κλάδου τα έσοδα της από τις δραστηριότητες της στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 83% στα 2,77 δισ. δολάρια το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους, λόγω της αυξημένης ζήτησης για υπηρεσίες άντλησης και κατασκευών υποδομών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.
Το καθαρό κέρδος που αποδίδεται στη Halliburton ήταν 28 εκατομμύρια δολάρια ή 3 σεντς ανά μετοχή το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, σε σύγκριση με ζημιά 3,21 δισ. δολαρίων ή 3,73 δολάρια ανά μετοχή το β΄ τρίμηνο του 2016.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της Halliburton αυξήθηκε κατά 2,5% στις προαγορές.
Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχές τρίμηνο που η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρά έσοδα και κέρδη, μετά από 7 συνεχή τρίμηνα κατά τα οποία εμφάνισε ζημίες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Halliburton, η επίσης αμερικανική Schlumberger Ltd, ανακοίνωσε επίσης ισχυρά τριμηνιαία αποτελέσματα.
Όπως σημειώνει το CNBC, οι παραγωγοί πετρελαίου των ΗΠΑ πρόσθεσαν 94 εξέδρες άντλησης πετρελαίου κατά το β΄ τρίμηνο του 2017, καθώς οι εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου μπόρεσαν να αντλήσουν κέρδη από το πετρέλαιο, ακόμη και όταν οι τιμές των αργού πετρελαίου ήταν κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης