Επιχειρήσεις

Η Tullow ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Ζάμπια

tags :
Η Tullow ξεκίνησε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Ζάμπια
Η Ζάμπια  No.2  παραγωγός χαλκού στην Αφρική, σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την οικονομία της και να μειώσει την εξάρτησή της από το βιομηχανικό μέταλλο
Η βρετανική εταιρεία Tullow Oil ξεκίνησε τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Ζάμπια, τον No.2  παραγωγό χαλκού στην Αφρική, καθώς η χώρα σχεδιάζει να διαφοροποιήσει την οικονομία της και να μειώσει την εξάρτησή της από το βιομηχανικό μέταλλο.
Η εξόρυξη χαλκού αποφέρει στη Ζάμπια πάνω από το 70% του συναλλάγματος της, αλλά η χώρα της Νότιας Αφρικής προσπαθεί να μετακινηθεί σε άλλες δραστηριότητες  λόγω των πιέσεων στις τιμές.
Η Ζάμπια δεν παράγει πετρέλαιο, αλλά η κυβέρνηση επισημαίνει ότι δείγματα εδάφους που στάλθηκαν σε ευρωπαϊκά εργαστήρια έχουν δείξει καλά ίχνη αργού.
Ο εκπρόσωπος της Tullow, Ian Cloke, δήλωσε σε ομιλία κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών στη βόρεια Ζάμπια ότι η εξερεύνηση θα διαρκέσει από δύο έως δέκα χρόνια, η ανάπτυξη τρία έως δέκα έτη και την παραγωγή 20-50 έτη.
"Διερευνάμε μια μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει τις βόρειες επαρχίες και τις επαρχίες Luapula", δήλωσε ο Cloke, αναφερόμενος σε περιοχές στα βόρεια της Ζάμπια.
"Με τα διαπιστευτήρια εξερεύνησης της Tullow, μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι εάν υπάρχει κάποιο πετρέλαιο που θα βρεθεί σε αυτήν την περιοχή της Ζάμπια, η Tullow θα το βρει."
Ο πρόεδρος της Ζάμπια, Edgar Lungu, δήλωσε στην τελετή ότι είναι θα παρακολουθεί στενά τις εργασίες εξερεύνησης.
"Η οικονομία μας εξαρτάται από τον χαλκό και είναι ευάλωτη στις κρίσεις στις παγκόσμιες τιμές χαλκού, οι οποίες βρίσκονται εκτός ελέγχου μας", δήλωσε ο Lungu.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης