Επιχειρήσεις

Η Cheniere Energy ανοίγει γραφείο στην Κίνα

Η Cheniere Energy ανοίγει γραφείο στην Κίνα
Στόχος είναι να εξασφαλισθούν μακροπρόθεσμες συμφωνίες εφοδιασμού με κινέζους αγοραστές
Η αμερικανική εταιρεία εξαγωγών φυσικού αερίου Cheniere Energy Inc δημιούργησε γραφείο στο Πεκίνο προκειμένου να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμες συμφωνίες εφοδιασμού με κινέζους αγοραστές.
Η Cheniere, η οποία πραγματοποίησε εκτεταμένες συνομιλίες με την Κίνα νωρίτερα αυτό το έτος, θα είναι ο πρώτος φορέας εκμετάλλευσης εγκατάστασης εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από στις ΗΠΑ με σκοπό να καθιερώσει παρουσία στη χώρα.
Η κίνηση ακολουθεί συμφωνία τον Μάιο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την τόνωση του εμπορίου υπό τις αποκαλούμενες εμπορικές συνομιλίες διάρκειας 100 ημερών που θα επιτρέψουν στους κινέζους αγοραστές να αγοράσουν μακροπρόθεσμα προμήθειες από τις ΗΠΑ απευθείας.
Η παγκόσμια ζήτηση LNG αναμένεται να διπλασιαστεί σε περίπου 71 δισεκατομμύρια bcfd (544 εκατομμύρια τόνοι ετησίως) μέχρι το 2040, από περίπου 32 bcfd. το 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας, με τις ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ασίας  ιδίως την Κίνα και την Ινδία να πρωταγωνιστούν

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης