Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Κατάρ μείωσε την συμμετοχή του στην Credit Suisse

Το Κατάρ μείωσε την συμμετοχή του στην Credit Suisse
Στο 4,94% περιορίσθηκε το ποσοστό του κρατικού ταμείου επενδύσεων στην ελβετική τράπεζα
Η Qatar Investment Authority μείωσε τη συμμετοχή της στην Credit Suisse Group AG στο 4,94%.
Το ταμείο κρατικών επενδύσεων, γνωστό ως QIA, κατείχε προηγουμένως το 5,01% σε δικαιώματα ψήφου, σύμφωνα με την ελβετική χρηματιστηριακή αγορά αναφέρει σε δημοσίευμά του Bloomberg.
Η συνολική συμμετοχή της QIA στην Credit Suisse, η οποία αποτελείται από ομόλογα που μετατρέπονται σε μετοχές αν το κεφάλαιο της τράπεζας υποχωρήσει κάτω από ένα ορισμένο όριο, μειώθηκε στο 15,91% από 17,98% μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.
Η Credit Suisse, η οποία βρίσκεται στο ήμισυ μιας τριετούς αναδιάρθρωσης της στρατηγικής της , αύξησε το κεφάλαιό της  κατά περίπου 4,1 δισεκατομμύρια φράγκα (4,21 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Ιούνιο, αφού υποδέχθηκε μετόχους για δεύτερη φορά από τότε που ανέλαβε ο γενικός διευθυντής Tidjane Thiam στα μέσα του 2015.
 Η τράπεζα έχει δηλώσει ότι η νέα χρηματοδότηση θα αυξήσει το κεφάλαιο της κατηγορίας Tier 1 στο 13,4% των σταθμισμένων περιουσιακών στοιχείων, από 11,7% στο τέλος του πρώτου τριμήνου.
Ο Σαουδικός Αραβικός όμιλος Olayan είναι επίσης κύριος μέτοχος της Credit Suisse.
Το Κατάρ διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα κρατικά επενδυτικά κεφάλαια στον κόσμο, με συμμετοχές σε εταιρείες από την Glencore Plc έως την Barclays Plc. Φιλοξενεί επίσης την περιφερειακή έδρα της κεντρική διοίκηση των ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει μια υπερσύγχρονη αεροπορική βάση που το Πεντάγωνο επιχερεί κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης