Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άνοιγμα της BP στην αγορά ενέργειας στη Νότια Αμερική – Συνεργασία με την Bridas

tags :
Άνοιγμα της BP στην αγορά ενέργειας στη Νότια Αμερική – Συνεργασία με την Bridas
 Η BP και η Bridas, που ανήκει κατά 50% στην κινεζική CNOOC  , θα κατέχουν ισόποσες συμμετοχές στη νέα  κοινή επιχείρηση Pan American Energy Group (PAEG)
Η βρετανική BP έδωσε το πράσινο φως για την συγχώνευση της πετρελαϊκής Pan American Energy (PAE) ) της Νότιας Αμερικής με την λιανεμπορική Axion Energy.
Η BP και η Bridas, εταιρεία ενέργειας της Αργεντινής που ανήκει κατά 50% στην κινεζική CNOOC  , θα κατέχουν ισόποσες συμμετοχές στη νέα  κοινή επιχείρηση Pan American Energy Group (PAEG) μετά από συμφωνία που αναμένεται να κλείσει στις αρχές του επόμενου έτους.
 Οι δύο εταιρείες θα εκπροσωπούνται από τέσσερις διευθυντές, η καθεμία, και θα έχουν δικαιώματα διορισμού για ανώτερα στελέχη.
Η αυτοχρηματοδοτούμενη κοινοπραξία θα περιλαμβάνει την παραγωγή  της PAE 262.000 βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως και τα συμφέροντά της στην περιζήτητη περιοχή σχιστόλιθου Vaca Muerta.
Θα περιλαμβάνει επίσης το εργοστάσιο της Αssion 90.000 βαρέλι ανά ημέρα στην Αργεντινή και το δίκτυο των περισσότερων από 755 καταστημάτων λιανικής πώλησης καυσίμων στην Αργεντινή, την Ουρουγουάη και την Παραγουάη.
 "Βλέπουμε τις ευκαιρίες βελτίωσης της αξίας σε όλες τις επιχειρήσεις της PAEG, από την επέκταση της ζωής της ώριμης παραγωγής και την ανάπτυξη νέων αντισυμβατικών πόρων, συμπεριλαμβανομένης της Vaca Muerta, έως την ανάπτυξη του μάρκετινγκ λιανικής πώλησης καυσίμων και λιπαντικών", δήλωσε ο επικεφαλής της BP Bob Dudley.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης