Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

General Motors: 100% καθαρή ενέργεια για τις εγκαταστάσεις της σε Οχάιο και Ιντιάνα

General Motors: 100% καθαρή ενέργεια για τις εγκαταστάσεις της σε Οχάιο και Ιντιάνα
Θα αγοράσει 200 ​​μεγαβάτ (MW) αιολικής ενέργειας από αιολικά πάρκα στο Οχάιο και το Ιλλινόι
Η General Motors (GM) ανακοίνωσε ότι όλες οι εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Οχάιο και στην Ιντιάνα θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια κατά 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η GM ανακοίνωσε την Τρίτη 19/9, ότι θα αγοράσει 200 ​​μεγαβάτ (MW) αιολικής ενέργειας από αιολικά πάρκα στο Οχάιο και το Ιλλινόι και πρόσθεσε ότι όταν οι στρόβιλοι θα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο στα τέλη του 2018, το 20% της παγκόσμιας χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Προσπαθούμε να παρέχουμε λύσεις για την πράσινη διασύνδεση μέσω αυτών των νέων συμφωνιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με άλλες εταιρείες, έτσι ώστε να μειώσουν το κόστος κινδύνου και ενέργειας», δήλωσε ο Rob Threlkeld, διευθυντής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη GM.
"Με μια ρεαλιστική στρατηγική, οι εταιρείες μπορούν να μετατρέψουν φιλόδοξους στόχους ανανεώσιμης ενέργειας σε δράση και να την κλιμακώσουν γρήγορα", πρόσθεσε ο Threlkeld.
Η GM είναι μέλος της RE100, μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας ορισμένων από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, οι οποίες δεσμεύονται για 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια. Μέλη είναι και ο Όμιλοε Ikea, η Anheuser-Busch InBev και το Facebook.
Από την πλευρά της, η GM δήλωσε ότι χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για δεκαετίες, γεγονός που την βοήθησε να εξοικονομήσει περίπου 5 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας, οι Η.Π.Α. «φιλοξενούν μία από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές αιολικής ενέργειας στον κόσμο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης