Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aύξηση των εξαγωγών πετρελαίου στην Κίνα επιδιώκει η Rosneft

tags :
Aύξηση των εξαγωγών πετρελαίου στην Κίνα επιδιώκει η Rosneft
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα ήταν 4,426 εκατομμύρια τόνοι ή περίπου 1,04 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα
Η Ρωσική  Rosneft επιδιώκει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Κίνα μέσω του  Καζακστάν έως και 18 εκατομμύρια τόνους ετησίως, από περίπου 10 εκατομμύρια τόνους που εξάγει σήμερα.
"Ο επικεφαλής της Rosneft Igor Sechin θα ήθελε να ενισχύσει τις προμήθειες της Κίνας με πετρέλαιο σε 13 εκατομμύρια τόνους ετησίως, με δυνατότητα περαιτέρω αύξησης σε 18 εκατομμύρια τόνους", δήλωσε πηγή  που επικαλείται το Reuters..
"Αυτό θα σήμαινε σημαντικές περικοπές στην παροχή πετρελαίου στην Ευρώπη", πρόσθεσε .
Μια τέτοια μεγάλη αύξηση μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των προμηθειών προς την Ευρώπη, σε μία εποχή που η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου μειώθηκε ως μέρος ενός παγκόσμιου συμφώνου για τη στήριξη των τιμών.
Η ρωσική παραγωγή πετρελαίου είναι σταθερή, σε περίπου 10,9 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, λόγω συμφωνίας για τη μείωση της συνολικής παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια περίπου για τη στήριξη των ασθενών τιμών του πετρελαίου.
Η Ρωσία έχει αυξήσει σταθερά τις προμήθειες πετρελαίου στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, για να γίνει ο κύριος προμηθευτής στη χώρα.
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας από τη Ρωσία τον περασμένο μήνα ήταν 4,426 εκατομμύρια τόνοι ή περίπου 1,04 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Το υπουργείο Ενέργειας του Καζακστάν δήλωσε ότι η Rosneft δεν υπέβαλε επίσημα αίτηση αύξησης του όγκου προμήθειας στην Κίνα.
«Η ανάγκη για περαιτέρω επέκταση των αγωγών θα εξαρτηθεί επίσης από το επίπεδο των όγκων καθώς και το χρονικό πλαίσιο των εγγυημένων προμηθειών, του τιμολογίου μεταφοράς πετρελαίου κλπ», ανέφερε το υπουργείο.
Η ελεγχόμενη από το Κρεμλίνο εταιρεία ενίσχυσε τους δεσμούς της με την Κίνα μετά τη συμφωνία με την CEFC China Energy που αγόρασε το 14,2% της Rosneft για 9,1 δισ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης