Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Ανεβάζει ταχύτητες» η Watt + Volt με διπλασιασμό του αριθμού πελατών και των εσόδων για το 2017

«Ανεβάζει ταχύτητες» η Watt + Volt με διπλασιασμό του αριθμού πελατών και των εσόδων για το 2017
Ο επικεφαλής της εταιρίας Αναστάσιος Παπαναγιώτου εκτιμά πως οι περιορισμοί στις δημοπρασίες ΝΟΜΕ είναι σωστοί και θα βοηθήσουν στο περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας
Υπερδιπλάσιο αριθμό πελατών σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να εμφανίσει στο τέλος του 2017 η εταιρία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας Watt + Volt, η οποία αυξάνει σταθερά το μερίδιο αγοράς της τους τελευταίους μήνες με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των σημαντικότερων «παικτών» του κλάδου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των πελατών θα φθάσει τους 48.000 πελάτες όταν πέρυσι ήταν μόλις 20.000.
Σε ότι αφορά στο μερίδιο αγοράς της Watt + Volt, αυτό διαμορφώνεται στο 1,2%, τη στιγμή που ο πρώτος ιδιώτης πάροχος ελέγχει το 3,5% της συνολικής αγοράς.
Ασφαλώς, η δυναμική ανάπτυξη της επιχείρησης αναμένεται να συμβάλει και στην αύξηση του τζίρου, ο οποίος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το 2017 στα 80 εκατ. ευρώ έναντι 40 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των οικονομικών προγραμμάτων ηλεκτροδότησης, στην ανάπτυξη της εταιρίας έχει παίξει ρόλο και η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων που προσφέρουν «έξυπνες» λύσεις, όπως είναι η δυνατότητα του πελάτη να έχει άμεση πρόσβαση στη μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος χωρίς να περιμένει τον λογαριασμό για να διαπιστώσει την ποσότητα του ηλεκτρικού που κατανάλωσε.  

Ορθή απόφαση οι περιορισμοί στους διαγωνισμούς ΝΟΜΕ

Σχετικά με τις αλλαγές που προωθούνται στη διαδικασία των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας τύπου ΝΟΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της Watt + Volt κ. Αναστάσιος Παπαναγιώτου θεωρεί πως αυτές βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται πως βάσει των αλλαγών αυτών, δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις δημοπρασίες εκείνες οι επιχειρήσεις – πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος που δεν διαθέτουν τουλάχιστον το 70% της αποκτηθείσας ποσότητας στους καταναλωτές σε διάστημα τριών μηνών.  
Ο κ. Παπαναγιώτου αναφέρει πως οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ δεν έχουν σκοπό την προώθηση των εξαγωγών αλλά το άνοιγμα της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας, καθώς δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιώτες παρόχους να εξασφαλίσουν ηλεκτρικό φορτίο σε πολύ χαμηλές τιμές.  
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι απόψεις πολλών ακόμη στελεχών της συγκεκριμένης αγοράς, χωρίς φυσικά να λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι οι αιφνιδιασμοί και οι περιορισμοί δεν κάνουν καλό στον ανταγωνισμό, ιδίως από τη στιγμή που θέτουν εμπόδια σε όσες εταιρίες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κλάδο.   
Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι αρκετά στελέχη διαφωνούν με την πρόθεση της ΔΕΗ να προχωρήσει σε πώληση «πακέτου» 500.000 καταναλωτών της ώστε να πετύχει τον στόχο μείωσης του μεριδίου αγοράς της.   
Υποστηρίζουν πώς πρόκειται για ανατροπή των δεδομένων, κυρίως διότι αλλοιώνει τον ανταγωνισμό.
«Η προσέλκυση πελατείας είναι μια χρονοβόρα και δαπανηρή διαδικασία και δεν μπορεί κάποιος που διαθέτει κεφάλαια να αποκτήσει από τη μια στιγμή στην άλλη μερίδιο του 7% ή του 8%, όταν η πλειονότητα των ιδιωτών παρόχων ξεκινά από μηδενική βάση ξοδεύοντας σημαντικά κεφάλαια στην προσέλκυση πελατών με «όπλο» τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος», σημειώνουν χαρακτηριστικά εκείνοι που τάσσονται κατά της πρόθεσης της ΔΕΗ να μεταβιβάσει «πακέτο» πελατών της.     

Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης