Επιχειρήσεις

Πώληση περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου από την Cenovus έναντι 1,04 δισ. δολ.

tags :
Πώληση περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου από την Cenovus έναντι 1,04 δισ. δολ.
Σε Schlumberger και Torxen περνά το Palliser - Σύμφωνα με τους αναλυτές, η τιμή πώλησης είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες
Η Cenovus Energy Inc. συμφώνησε να πουλήσει το πεδίο πετρελαίου Palliser στους Schlumberger Ltd. και Torxen Energy έναντι  1,3 δισ. δολ. Καναδά  (1,04 δισ. δολ.),  στο πλαίσιο των προσπαθειών της  να εξοφλήσει το χρέος της από την πετρελαιοκηλίδα της νωρίτερα φέτος.
Με την πώληση του Palliser, η Cenovus ανακοίνωσε περίπου C$ 2,8 δις. σε εκποιήσεις, για να βοηθήσει στην αποπληρωμή δανείου γέφυρας ύψους 3,6 δις. C$ που χρησιμοποιήθηκε για την αγορά των  καναδικών δραστηριοτήτων της ConocoPhillips τον Μάρτιο σύμφωνα με το Bloomberg.
Η Cenovus με έδρα το Κάλγκαρι σχεδιάζει εκποιήσεις 4 -5 δις. C$ και εξακολουθεί να εμπορεύεται τη λειτουργία του Weyburn στο Saskatchewan.
Η πώληση του Palliser στη νότια Αλμπέρτα "θα μειώσει σημαντικά τις ανησυχίες ότι η εταιρεία ενδέχεται να μην επιτύχει το στόχο πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους", ανέφερε ο Paul Cheng, αναλυτής της Barclays Plc. Η εταιρεία έχει «απτή δυναμική» στη μείωση του χρέους της συμπλήρωσε
Ο κ. Cheng δήλωσε ότι η τιμή πώλησης είναι σύμφωνη με τις προσδοκίες των αναλυτών, κάτι με το οποίο συμφωνούν και οι  Greg Pardy της Royal Bank of Canada, ο Chris Cox της Raymond James & Associates Inc., ο Justin Bouchard της Desjardins Capital Markets και ο Dennis Fong της Canaccord Genuity Group Inc.
Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τέταρτο τρίμηνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 19/10.
Η συμφωνία με την Conoco διπλασίασε τα αποθέματα και την παραγωγή της Cenovus, αλλά οδήγησε την επιχείρηση σε μεγάλο βαθμό σε μία από τις πιο δαπανηρές μεθόδους παραγωγής πετρελαίου.
Η Schlumberger, ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαϊκών υπηρεσιών παγκοσμίως, θα είναι ιδιοκτήτης της πλειοψηφίας του Palliser, ενώ η Torxen θα είναι υπεύθυνη για τις εργασίες, σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση των επενδυτών.
Η Torxen διευθύνεται από τον John Brannan, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής λειτουργός της Cenovus μέχρι τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με το προφίλ της εταιρείας στο LinkedIn.
Οι εταίροι σκοπεύουν να ετοιμάσουν περισσότερα από 1.600 φρέατα στο Palliser, καλύπτοντας έκταση 800.000 στρεμμάτων που συνορεύει με κοινή επιχείρηση Torxen-Schlumberger.
Τα φρέατα Palliser παράγουν σήμερα το ημερήσιο ισοδύναμο περίπου 54.000 βαρελιών πετρελαίου.
Η Cenovus συμφώνησε τον περασμένο μήνα να πωλήσει τις δραστηριότητές της στο Suffield στη νότια Αλμπέρτα στην International Petroleum Corp. έναντι 512 εκατομμύρια C $ σε μετρητά. Η Cenovus ανακοίνωσε στο παρελθόν την πώληση των πετρελαϊκών δραστηριοτήτων πετρελαίου στη βόρεια Αλμπέρτα έναντι C $ 975 εκατ. στην Canadian Natural Resources Ltd.
Η Cenovus έχει δηλώσει ότι είναι ανοικτή στην πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων, όπως τα ακαθάριστα ανώτερα δικαιώματα και περιουσιακά στοιχεία στην λεκάνη της Αλμπέρτα.
"Η στρατηγική μας για τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας με την πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων και τη χρησιμοποίηση των εσόδων για την εξόφληση του χρέους είναι σταθερά σε εξέλιξη", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Brian Ferguson στη δήλωση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης