Επιχειρήσεις

Fitch: Υποβαθμίζεται σε «CC» τη Noble Group – Σταθερό το outlook

Fitch: Υποβαθμίζεται σε «CC» τη Noble Group – Σταθερό το outlook
Η ρευστότητα της Noble στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, ανήλθε σε μόλις 262 εκατ. δολάρια   
Νέο καίριο πλήγμα δέχθηκε η αξιοπιστία της ταλανιζόμενης Noble Group στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, με τη Fitch να υποβαθμίσει σε «CC» -από «CCC»- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, μεταβάλλοντας σε σταθερές -από αρνητικές- τις προοπτικές (outlook).
Η υποβάθμιση ακολουθεί την ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου 2017, η οποία ανέφερε πως η εταιρεία έχει ξεκινήσει συζητήσεις για κεφαλαιακή αναδιάρθρωση.
Η ρευστότητα της Noble στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2017, ανήλθε σε μόλις 262 εκατ. δολάρια, με την εταιρεία να βρίσκεται αντιμέτωπη με πληρωμές ομολόγων 400 εκατ. δολαρίων έως 1,5 δισεκ. δολαρίων μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Η -εισηγμένη στη Σιγκαπούρη- άλλοτε πανίσχυρη εταιρεία trading commodities παρουσίασε ζημίες ύψους 1,17 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2017, οι οποίες προστέθηκαν στις ήδη υπέρογκες ζημίες 1,75 δισεκ. ένα τρίμηνο νωρίτερα.
Τον περασμένο μήνα, η Noble, η οποία βυθίστηκε σε κρίση το 2015 όταν η Iceberg Research αμφισβήτησε τους λογαριασμούς της και έπειτα οι τιμές βασικών προϊόντων εμπορευμάτων κατέρρευσαν, γνωστοποίησε ότι θα λάβει περίπου 580 εκατ. δολάρια από την πώληση δραστηριοτήτων της.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, όπως και η Fitch, οι Standard & Poor's και Moody's υποβάθμισαν την πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας σε «CCC-» και «Caa3», αντίστοιχα.


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης