Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

BP: Στην Serica Energy «περνούν» μερίδια σε τρία πεδία στη Βόρεια θάλασσα

tags :
BP: Στην Serica Energy «περνούν» μερίδια σε τρία πεδία στη Βόρεια θάλασσα
 Η Serica ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 36% του Bruce, το 34,83% στο Keith και το 50% στο Rhum
Η BP ανακοίνωσε την Τρίτη 21/11 ότι συμφώνησε να πουλήσει μερίδια σε τρία πεδία στη Βόρεια Θάλασσα στην  Serica Energy plc.
 Η εταιρεία  αναμένει να λάβει περίπου 300 εκατομμύρια λίρες (398 εκατομμύρια δολάρια), μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
 Η Serica ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το 36% του Bruce, το 34,83% στο Keith και το 50% στο Rhum. Η BP θα διατηρήσει μερίδιο 1% στο Bruce.
 Η BP εκμεταλλεύεται επί του παρόντος τα περιουσιακά στοιχεία Bruce, τα οποία περιλαμβάνουν τα πεδία Bruce, Keith και Rhum  καθώς και τα στοιχεία υποδομής.
 Η Serica θα καταβάλει στην BP προκαταβολή ύψους £ 12,8 εκατομμυρίων, ένα μερίδιο των ταμειακών ροών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αντιπαροχή ίση με 30% του κόστους παροπλισμού της BP μετά τη φορολογία και ενδεχόμενες πληρωμές που εξαρτώνται από τις μελλοντικές επιδόσεις του ενεργητικού και τις τιμές των προϊόντων .
 "Εμείς παραμένουμε αφοσιωμένοι στη Βόρεια Θάλασσα και συνεχίζουμε να επενδύουμε, αναμένουμε ότι η παραγωγή μας θα διπλασιαστεί σε περίπου 200.000 βαρέλια την ημέρα έως το 2020 μέσω νέων έργων όπως το Quad 204 και το Clair Ridge", δήλωσε ο Bernard Looney, γενικός διευθυντής της BP.
 Η εταιρεία έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη Βόρεια Θάλασσα τα τελευταία χρόνια, φέρνοντας το έργο Quad 204 - μια επανάπτυξη πολλών δισεκατομμυρίων λιρών των πεδίων Schiehallion και Loyal, δυτικά των νησιών Shetland - στην παραγωγή νωρίτερα φέτος.
 Η BP βρίσκεται επίσης σε καλό δρόμο για την παραγωγή του πρώτου πετρελαίου από τη δεύτερη φάση του πεδίου Clair το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης