Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reuters: Ο όμιλος Μυτιληναίου κλειδώνει την επένδυση των 400 εκατ. ευρώ στην αλουμίνα

Reuters: Ο όμιλος Μυτιληναίου κλειδώνει την επένδυση των 400 εκατ. ευρώ στην αλουμίνα
Ο ελληνικός βιομηχανικός όμιλος Μυτιληναίος θα ολοκληρώσει την επένδυση αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα του τον επόμενο μήνα, γεγονός που θα καταστήσει τον όμιλο ως τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμίνας στην Ευρώπη αναφέρει το Reuters.
Παρά την συνεχιζόμενη ύφεση  που πλήττει την Ελλάδας από το 2008 έως το 2016, ο όμιλος Μυτιληναίου, που δραστηριοποιείται από την παραγωγή μετάλλων μέχρι την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, έχει καταφέρει να "αποκρούσει" τα προβλήματα που ταλανίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης εξαιτίας της εξωστρέφειας του και την επέκταση του στο εξωτερικό αλλά και την επένδυση  εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για αγορά νέου εξοπλισμού ο οποίος μείωσε σε μεγάλο βαθμό το κόστος παραγωγής.
"Ελπίζουμε να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε τη νέα μονάδα αλουμίνας... με ετήσια δυναμικότητα 1 εκατομμυρίου τόνων το 2018", δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος σε συνέντευξή του στο Reuters την Πέμπτη (30/11).
Ο όμιλος ήδη διαθέτει μονάδα κατασκευής αλουμινίου στην κεντρική Ελλάδα με ετήσια παραγωγή 820.000 τόνων.
O κ. Mυτιληναίος ανέφερε πως η εταιρεία προσβλέπει στην οριστικοποίηση της απόφασης για την επένδυση σε συνάντηση της δωδεκαμελούς εκτελεστικής επιτροπής στις 22 Δεκεμβρίου 2017.
"Θα είναι μια επένδυση ορόσημο, καθιστώντας μας κορυφαίος παραγωγός αλουμίνας στην Ευρώπη", είπε.
Ο όμιλος Μυτιληναίου άντλησε 300 εκατ. ευρώ από πενταετή ομόλογο τον Ιούνιο του 2017 και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου δήλωσε ότι μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων μαζί με διαθέσιμα μετρητά θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση της νέας μονάδας παραγωγής.
Η Μυτιληναίος εξάγει όλη την παραγωγή αλουμίνας.
Το 2008, συνήψε 10ετή σύμβαση πώλησης περισσότερων από 5 εκατομμυρίων τόνων αλουμίνας στην ελβετική εταιρεία Glencore συμφωνία αξίας περίπου 2 δισ. δολαρίων.
Η σύμβαση επρόκειτο να λήξει φέτος, αλλά η εταιρεία την έχει παρατείνει μέχρι το 2025, δήλωσε ο κ. Μυτιληναίος, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης