Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρωσία: Δικαστήριο «παγώνει» 1,7 δις. δολ. από τα περιουσιακά στοιχεία της Sistema λόγω Rosneft

tags :
Ρωσία: Δικαστήριο «παγώνει» 1,7 δις. δολ. από τα περιουσιακά στοιχεία της Sistema λόγω Rosneft
Ρωσικό δικαστήριο "πάγωσε" την Τρίτη 12/12 γύρω στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων του ομίλου Sistema μετά από αίτημα της πετρελαϊκής εταιρεία Rosneft, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η ελεγχόμενη από το κράτος Rosneft ανακοίνωσε νωρίτερα ότι επιδίωξε να παγώσει κάποια περιουσιακά στοιχεία της Sistema ως μέρος μιας δεύτερης δίκης για τη μονάδα Bashneft της Rosneft.
Το δικαστήριο διαιτησίας της Bashkortostan πάγωσε το 52,09% της συμμετοχής της Sistema στο λιανεμπορική εταιρεία  Detsky Mir, με λογιστική αξία 33,8 δισ. ρούβλια (571 εκατ. δολ.), ανέφερε το TASS επικαλούμενο τη δικαστική απόφαση.
Η συμμετοχή της Sistema στο Detsky Mir θα μειωθεί στο 47,1% ως αποτέλεσμα της πώλησης μετοχών την Τρίτη 12/12 ενώ δεν είναι σαφές εάν η διαταγή θα εμποδίσει το κλείσιμο της συμφωνίας.
Νωρίτερα την Τρίτη, η Sistema απέρριψε τις αιτήσεις δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων ως αβάσιμες, λέγοντας ότι η Rosneft ακολουθούσε μια πολιτική εκβιασμού με στόχο την καταστροφή της αξίας της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης