Επιχειρήσεις

Glencore: Πουλά ανθρακωρυχείο στην Αυστραλία στην GFG Alliance

Glencore: Πουλά ανθρακωρυχείο στην Αυστραλία στην GFG Alliance
H Glencore είχε σχεδιάσει να σταματήσει τις εξορύξεις στο Tahmoor μετά το 2018
Η Glencore συμφώνησε να πουλήσει ένα ανθρακωρυχείο στην ανατολική Αυστραλία στην GFG Alliance, έναν βιομηχανικό όμιλο που πέρυσι άρχισε να εξαγοράζει πάγια χάλυβα και σιδηρομεταλλεύματος στη χώρα.
Η Glencore σημείωσε ότι η συμφωνία για το ορυχείο Tahmoor υπόκειται στην έγκριση των κρατικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρέχον τρίμηνο. Η εταιρεία, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγούς άνθρακα της Αυστραλίας με 17 ενεργά ορυχεία, δεν αποκάλυψε τις οικονομικές λεπτομέρειες του deal.
H Glencore είχε σχεδιάσει να σταματήσει τις εξορύξεις στο Tahmoor μετά το 2018, αλλά με την ανάκαμψη των τιμών του οπτάνθρακα έκανε στροφή 180 μοιρών τον περασμένο Μάιο και ξεκίνησε εκ νέου την ανάπτυξη του ορυχείου, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι αναζητά αγοραστή.
Το ορυχείο, που βρίσκεται στην περιοχή Southern Highlands του Σίδνεϊ, παρήγαγε σχεδόν 1,8 εκατομμύρια μετρικούς τόνους άνθρακα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή χάλυβα το 2016, με το εκτιμώμενο μέγεθος αποθεμάτων να φτάνει τους 57 εκατομμύρια τόνους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης