Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

10 εταιρείες διεκδικούν την προμήθεια σωλήνων του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB)

10 εταιρείες διεκδικούν την προμήθεια σωλήνων του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB)
Εταιρείες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ινδία, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένων των Welspun Corp. και Salzgitter, έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής
Δέκα εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την προμήθεια σωλήνων του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας και Βουλγαρία IGB, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείο Ενέργειας την Παρασκευή.
Το έργο ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ και αφορά τη προμήθεια σωλήνων για τα 185 χιλιόμετρα του αγωγού.
Η ICGB, κοινοπραξία για τον αγωγό των 240 εκατομμυρίων ευρώ, θα επιλέξει μέχρι πέντε εταιρείες να υποβάλουν προσφορές για το διαγωνισμό τον Απρίλιο και η τελική επιλογή αναμένεται μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ICGB Teodora Georgieva σύμφωνα με το Reuters.
Εταιρείες από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Ινδία, τη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένων των Welspun Corp. και Salzgitter, έχουν υποβάλει αιτήσεις συμμετοχής.
"Το έργο είναι το κλειδί για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού και θα επιτρέψει την πρόσβαση στον Νότιο Διάδρομο Αερίου μέσω του οποίου η χώρα μας και η νοτιοανατολική Ευρώπη θα πάρουν φυσικό αέριο της Κασπίας", δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Temenuzhka Petkova.
H ICGB σχεδιάζει να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την κατασκευή του αγωγού τον επόμενο μήνα και το έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2020, όταν η Βουλγαρία θα πρέπει να αρχίσει να δέχεται 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως από το Shah Deniz 2 του Αζερμπαϊτζάν.
Επί του παρόντος, η Βουλγαρία καλύπτει πάνω από το 95% των αναγκών σε φυσικό αέριο με αποστολές από τη ρωσική εταιρεία Gazprom.
Η βουλγαρική κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου ενέργειας BEH κατέχει το 50% στη ICGB, ενώ η ελληνική ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison το 25%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης