Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Aνανέωση της συνεργασίας Protergia με OTE για δύο χρόνια

tags :
Aνανέωση της συνεργασίας Protergia με OTE για δύο χρόνια
To δίκτυο COSMOTE, Γερμανού συνεχίζει να χρησιμοποιεί ο όμιλος Μυτιληναίου
Σε ανανέωση της συνεργασίας τους προχώρησαν ο Όμιλος Μυτιληναίος και ο Όμιλος ΟΤΕ για δύο ακόμα χρόνια.
Πρόκειται για την αξιοποίηση του δικτύου λιανικής του ΟΤΕ για την πώληση των προιόντων της Protergia.
Η Protergia είναι ο Τομέας Ενέργειας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.
Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας. 
Διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της εταιρείας που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα).
Η ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με την εμπορική ονομασία Protergia, προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.
Η συμφωνία που ανανεώθηκε με τον ΟΤΕ εξασφαλίζει την συνέχεια της χρήσης του δικτύου των 450 και πλέον καταστημάτων ΟΤΕ και Γερμανού με στόχο την επέκταση του μεριδίου στην λιανική.

Παράλληλα ο ΟΤΕ σύμφωνα με την δίοικηση του δηλώνει ρητά ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε κανέναν από τους τομείς της ενεργειακής αγοράς, δηλαδή την χαμηλή, μέση ή υψηλή τάση και λιανική.
Κάνει χρήση της θυγατρικής e-Energy του για αγορά ρεύματος στην χονδρική, επειδή είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος καταναλωτής.
O περιορισμός του λειτουργικού κόστους της επιχείρησής σου αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη βιωσιμότητά της και ο έλεγχος, και κατ' επέκταση η μείωση, της κατανάλωσης ενέργειας αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία της. 
Ο Όμιλος ΟΤΕ, υιοθετώντας υπηρεσίες Internet of Things (ΙοΤ), σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων ενεργειακής διαχείρισης Assetcom, σού προσφέρει την υπηρεσία Energy Management που αποτελεί ένα σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης της επιχείρησής σου σε πραγματικό χρόνο και σού δίνει τη δυνατότητα ακόμα και απομακρυσμένης παρέμβασης.

Πρόκειται για μια υπηρεσία IoT που αποτελεί έναν συνδυασμό από έξυπνους μετρητές, διακόπτες και αισθητήρες που, από κοινού με το κατάλληλο λογισμικό, μπορεί να σού παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζεις από που προέρχεται η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην επιχείρησή σου.
Με αυτό τον τρόπο ελέγχεις κάθε κατανάλωση, από την κεντρική παροχή μέχρι και την τελευταία πρίζα, ενώ παράλληλα μπορείς να παρεμβαίνεις εκτάκτως ή προγραμματισμένα, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται μείωση και του ενεργειακού αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα (CO2) της επιχείρησής σου, συμμετέχοντας έτσο ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης