Παναγιωτάκης: Εντός της εβδομάδας «πράσινο» φως από τις τράπεζες για το κοινοπρακτικό δάνειο

Παναγιωτάκης: Εντός της εβδομάδας «πράσινο» φως από τις τράπεζες για το κοινοπρακτικό δάνειο

Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Εγκρίθηκε χθες από το ΔΣ της Εθνικής τράπεζας η αναχρηματοδότηση του κοινοπρακτικού δανείου προς τη ΔΕΗ, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και με τις υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες ως το τέλος της εβδομάδας.

Αυτό ανέφερε σήμερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμ. Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης ύψους 45 εκατ. ευρώ μεταξύ της επιχείρησης και της ΕΤΕπ, παρουσία του υπουργού Ενέργειας κ. Σταθάκη.

Όπως συμπλήρωσε, πέρα από το «μεγάλο» κοινοπρακτικό δάνειο, ύψους 1,3 δισ., η συμφωνία περιλαμβάνει την αναχρηματοδότηση ενός ακόμη δανείου ύψους 175 εκατ.
Επίσης, η ανοικτή χρηματοδοτική γραμμή που συμφωνήθηκε με τις τράπεζες για το 2019 ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Υπογραφή δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοινώνει ότι υπέγραψε σήμερα τη δεύτερη δανειακή σύμβαση ύψους € 45 εκατ., με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στο πλαίσιο συνολικής χρηματοδότησης € 85 εκατ.

Η ΕΤΕπ θα χρηματοδοτήσει 50% των επενδύσεων για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του Δικτύου Διανομής της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος και  την καλύτερη παροχή ανανεώσιμης ενέργειας από το εθνικό δίκτυο.

Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.

 

 

www.worldenergynews.gr