Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στο Μιλάνο την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου για συνάντηση με την Edison o CEO των ΕΛΠΕ Γ. Στεργιούλης

Στο Μιλάνο την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου για συνάντηση με την Edison o CEO των ΕΛΠΕ Γ. Στεργιούλης
Αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι η στρατηγική για τη νέα χρονιά και η εμπορική πολιτική της Elpedison με στόχο την αύξηση των μεριδίων της στην ελληνική αγορά
Στο Μιλάνο μεταβαίνει την προσεχή Παρασκευή 20 Ιανουαρίου ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης για την ετήσια συνάντηση με την διοίκηση της Edison με αντικείμενο την χάραξη στρατηγικής για το 2017.
Η ιταλική Εdison αποτελεί τον συνεταίρο των ΕΛΠΕ στην αγορά ηλεκτρισμού, όπου δραστηριοποιούνται από κοινού μέσω της Elpedison, η οποία διαθέτει δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (Θίσβη και Θεσσαλονίκη), ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα της λιανικής αλλά και των εξαγωγών.
Η ιταλική εταιρία βλέπει στρατηγικά την εγχώρια αγορά ενέργειας και έχει τοποθετηθεί επίσης από κοινού με τα ΕΛΠΕ και στον τομέα των υδρογονανθράκων, όπου και αναμένει την υπογραφή των συμβάσεων με το ελληνικό δημόσιο για την παραχώρηση του οικοπέδου 2 στο Ιόνιο.
Τη συνάντηση στο Μιλάνο του επικεφαλής των ΕΛΠΕ με τη διοίκηση της Edison θα απασχολήσει η στρατηγική της Elpedison εν όψει και των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική αγορά.
Επί τάπητος αναμένεται να τεθούν όλα τα θέματα που συνδέονται με την εξέλιξη των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) και το άνοιγμα της λιανικής αγοράς με αιχμή την εμπορική πολιτική τη εταιρίας για την αύξηση των μεριδίων της και την ενίσχυση της θέσης της.

Παραμένει ζωηρό το ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ

Στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας η Edison φέρεται να αναμένει τις αποφάσεις της κυβέρνηση για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Η ιταλική εταιρία που ελέγχεται πλέον από την γαλλική EFD δεν έχει κρύψει ποτέ το ενδιαφέρον της για τη ΔΕΗ.
Είχε δείξει ενδιαφέρον και παρακολουθούσε στενά τις εξελίξεις γύρω από το σχέδιο της “Μικρής ΔΕΗ” που τελικά δεν προχώρησε, ενώ ενδιαφέρον είχε εκφράσει και για το σχέδιο των συμπράξεων ΔΕΗ με ιδιώτες που προωθούσε η διοίκηση της επιχείρησης ως εναλλακτικό των ΝΟΜΕ και που επίσης δεν προχώρησε.
Η Εdison φέρεται να δηλώνει παρούσα σε κάθε σχέδιο που αφορά την ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρισμού στην Ελλάδα και φέρεται, επίσης, να αποτελεί έναν από τους επενδυτές με τους οποίους η διοίκηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις με στόχο πάντα τις συμπράξεις και στο πλαίσιο της επαναφοράς τους ως σχέδιο που μπορεί να αποτρέψει τα ΝΟΜΕ και τις αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρηση.
Η Edison πάντως έχει συναρτήσει τη συμμετοχή τους σε ένα τέτοιο σχήμα με την απαραίτητη παραχώρηση σε αυτό εκτός από λιγνιτική μονάδα και μονάδα υδροηλεκτρικών, κάτι που επίσης η ΔΕΗ φέρεται να εξετάζει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης