Επιχειρήσεις

Επαγγελματίες Φυσικού Αερίου: Μηδενική η επίπτωση των χαμηλών θερμοκρασιών στις εγκαταστάσεις αερίου

Επαγγελματίες Φυσικού Αερίου: Μηδενική η επίπτωση των χαμηλών θερμοκρασιών στις εγκαταστάσεις αερίου
Τα δίκτυα φυσικού αερίου δεν σχετίζονται με τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε δίκτυα νερού κατοικιών από τον παγετό επισημαίνει η Ένωση Επαγγελματιών Φυσικού Αερίου
Τα δίκτυα φυσικού αερίου είναι τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη και εξασφαλίζουν απρόσκοπτη και ασφαλή ροή του φυσικού αερίου ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών τονίζουν σε ανακοίνωσή της η Ένωση Επαγγελματιών Φυσικού Αερίου.
Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιότητα σχετικά με την επίπτωση των χαμηλών θερμοκρασιών στη λειτουργία των εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου, η Ένωση Επαγγελματιών Φυσικού Αερίου  διευκρινίζει ότι:
"Τα δίκτυα φυσικού αερίου είναι τα πλέον σύγχρονα στην Ευρώπη, εξασφαλίζουν απρόσκοπτη και ασφαλή ροή του φυσικού αερίου ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και δεν σχετίζονται με τα προβλήματα που προκλήθηκαν σε δίκτυα νερού κατοικιών από τον παγετό.
Η εσωτερική εγκατάσταση του φυσικού αερίου σχεδιάζεται, κατασκευάζεται και πρέπει να συντηρείται σύμφωνα με τον εθνικό κανονισμό εσωτερικών εγκαταστάσεων από μηχανικούς και ειδικούς τεχνικούς που έχουν -με βάση τη νομοθεσία- τις απαραίτητες άδειες.
Η αυτόνομη σύνδεση διαμερισμάτων με την τοποθέτηση επίτοιχου λέβητα σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, ακολουθεί συγκεκριμένες προδιαγραφές στην κατασκευή της που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της.
Οι σωληνώσεις νερού αποτελούν βασικό μέρος της εγκατάστασης θέρμανσης ενός διαμερίσματος ανεξαρτήτως καυσίμου και ο εγκαταστάτης τους οφείλει να τις μονώνει επαρκώς και με τα κατάλληλα υλικά.
Σε περιπτώσεις ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, όπως αυτές που επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα, ο τρόπος προστασίας των κυκλωμάτων νερού είναι απλός και επιτυγχάνεται με τη διατήρηση της συνεχούς ροής του νερού εντός των σωληνώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του παγετού. Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές αερίου θα πρέπει να συμβουλεύονται τους εγκαταστάτες/υδραυλικούς για οδηγίες ή οποιαδήποτε παρέμβαση στην εγκατάσταση.
Οι καταναλωτές είναι υπεύθυνοι για την ετήσια συντήρηση των συσκευών η οποία πρέπει να πραγματοποιείται από αδειοδοτημένους τεχνικούς.
Επισημαίνεται ότι η αυτόνομη θέρμανση με φυσικό αέριο εξασφαλίζει ασύγκριτη οικονομία στη θέρμανση αλλά και πλήρη ανεξαρτησία, με τη διαδικασία σύνδεσης σήμερα να είναι πιο εύκολη και απλή από ποτέ".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης