Επιχειρήσεις

Παναγιωτάκης: Δεν πουλάμε μονάδες της ΔΕΗ στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές

Παναγιωτάκης: Δεν πουλάμε μονάδες της ΔΕΗ στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ σημείωσε, ότι οι παρεμβάσεις που δέχεται η επιχείρηση από την Πολιτεία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει ανταγωνιστικά.
Με τη χρονική στιγμή συγκρότησης της «Ενεργειακή Συμμετοχών», η οποία θα έχει το 51% του ΑΔΜΗΕ και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, να μετατίθεται για το 2018, η ΔΕΗ απέφυγε το 2017 φορολογία ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης στην κοπή της πίτας της επιχείρησης σήμερα (2/2) στο Πλανητάριο.
Μιλώντας σε διευθυντικά στελέχη παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, ο κ. Παναγιωτάκης απέκλεισε την πώληση ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, διότι στην παρούσα φάση όπως τόνισε, η αξία τους είναι μηδενική.
Σημείωσε δε ακόμη, ότι οι παρεμβάσεις που δέχεται η ΔΕΗ από την Πολιτεία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, δεν της επιτρέπουν να λειτουργήσει ανταγωνιστικά.
Ο κ. Σταθάκης από την πλευρά του, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του, ότι θα βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ), που δημιουργούν τεράστιες ζημίες στην επιχείρηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης