Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γ. Αδαμίδης (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ): «Έτοιμοι για κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουμε την πώληση μονάδων»

Γ. Αδαμίδης (πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ): «Έτοιμοι για κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτρέψουμε την πώληση μονάδων»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στη ΔΕΗ θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι ορισμένοι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν τον νόμο για την πώληση μονάδων, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές
Η πώληση μονάδων ρεύματος της ΔΕΗ δεν αποκλείεται να οδηγήσουν σε πρόωρες εθνικές εκλογές, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στο World Energy News.
O πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφέρει ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για όλα και αν χρειασθεί θα προσχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».
Τονίζει δε πως «σε αυτό τον αγώνα θα έχουμε μαζί τα εκατομμύρια των καταναλωτών διότι έχουν κατανοήσει ότι το φθηνό ρεύμα που «απολαμβάνουν» σήμερα είναι αποτέλεσμα του δημόσιου χαρακτήρα που πρέπει να έχει η παραγωγή ρεύματος όπως και το δίκτυο διανομής».
Ο κ. Γιώργος Αδαμίδης θεωρεί αδιανόητο η σημερινή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που πριν από δύο χρόνια κατήργησε  το νόμο για τη δημιουργία της «μικρής» ΔΕΗ που προέβλεπε την πώληση  μονάδων, να επανέλθει και να ψηφίσει ένα νέο νόμο που ίδια κατήργησε με περιεχόμενο τη πώληση μονάδων σε ιδιώτες.  
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν ένα νόμο που θα προβλέπει την πώληση μονάδων παραγωγής ρεύματος, καθώς οι ίδιοι έχουν δεσμευθεί στην κοινωνία  και σε περιφερειακά συμβούλια της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο ίδιος θυμίζει στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι πριν δύο χρόνια βρέθηκαν 51 πρόθυμοι βουλευτές που ψήφισαν το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ, ο οποίος δεν υλοποιήθηκε ποτέ, κάνοντας λόγο για πτώση της κυβέρνησης του Α. Σαμαρά, η οποία προήλθε από τα ενεργειακά θέματα.  

Αύξηση στην τιμή του ρεύματος

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ  κάνει λόγο για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που αν υλοποιηθεί το μάρμαρο θα το πληρώσει ο καταναλωτής, αφού η τιμή του ρεύματος θα εκτιναχθεί στα ύψη.  
Προσθέτει ότι το σχέδιο εισόδου των ιδιωτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια ανεβάζοντας τα τιμολόγια ρεύματος έως 150% για να ωφεληθούν οι ιδιώτες με υψηλά περιθώρια κέρδους.
Ο κ. Γιώργος Αδαμίδης υποστηρίζει πως «η ελληνική κοινωνία είναι δίπλα μας διότι την έχουμε ενημερώσει για όσα θα φέρει η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ενέργειας».
Τέλος να σημειωθεί ότι εκτός απροόπτου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει προγραμματίσει συνάντηση  με τον υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο  Σταθάκη για σήμερα Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017.

Νικος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης