Επιχειρήσεις

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δημόσιος ο χαρακτήρας της ΔΕΗ - Δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Δημόσιος ο χαρακτήρας της ΔΕΗ - Δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι η θέση της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ πάει ένα βήμα πέρα από τους δανειστές.
«Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ» δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και συμπλήρωσε ότι «η ΔΕΗ δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί» υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση στο σημείο αυτό μεταξύ κόμματος - κυβέρνησης, Σκουρλέτη - κυβέρνησης κ.ο.κ.».
Η κ. Σβίγκου μιλώντας στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης North, τόνισε ότι «δεν θα αφήσουμε από την πίσω πόρτα αυτό που θέλει η ΝΔ, όπως άφησε να εννοηθεί ο εκπρόσωπός της, δηλαδή την ιδιωτικοποίησή της».
Ακόμη είπε, ότι ο κ. Σκουρλέτης και το κόμμα και συνολικά η κυβέρνηση καταδεικνύουν τη μάχη που δίνεται αυτή τη στιγμή για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.
«Αυτή τη στιγμή οι δανειστές πιέζουν για πράγματα που είχαν κλείσει στην πρώτη αξιολόγηση, υπάρχει όμως το δεδομένο του ευρωπαϊκού κανονισμού για τα λιγνιτικά και εμείς προσπαθούμε να βρούμε εκείνες τις λύσεις οι οποίες θα υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατηγόρησε δε τη ΝΔ, ότι η θέση της για μια ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ πάει ένα βήμα πέρα από τους δανειστές.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, η κ. Σβίγκου σημείωσε, ότι οι διαφορές με τους δανειστές «δεν είναι τεχνικές, αλλά πολιτικές και για να γεφυρωθούν, χρειάζεται πολιτικές συγκλίσεις για μια συνολική συμφωνία εκτός από το τεχνικό της μέρος που θα περιλαμβάνει τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2019 και μετά».
Όπως ανέφερε η κ. Σβίγκου, το ΔΝΤ δεν ξεκίνησε τώρα να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και τις παράλογες απαιτήσεις, αλλά από το Δεκέμβρη του 2015.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι το Ταμείο πλέον έχει αποδεχθεί τα νούμερα της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν και αυτή τη στιγμή συζητούνται τα αντίμετρα και τα εργασιακά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης