Επιχειρήσεις

Ακόμη και με blackout απειλούν ότι θα αντιδράσουν συνδικαλιστές της ΔΕΗ

Ακόμη και με blackout απειλούν ότι θα αντιδράσουν συνδικαλιστές της ΔΕΗ
Ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της απεργίας όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά για τη χώρα και την επιχείρηση».
Έτοιμοι ακόμη και να κατεβάσουν τους διακόπτες, προκειμένου να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ, δηλώνουν πλέον συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.
Αυτό απάντησε ερωτηθείς σχετικά στον ρ/σ της Θεσσαλονίκης North ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης, ο οποίος τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της απεργίας όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά για τη χώρα και την επιχείρηση».
Σημείωσε ωστόσο, ότι «την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, για να αποφασίσουν τον τρόπο, με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ, αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές».
Πρόσθεσε δε, ότι οι εργαζόμενοι «καταλαβαίνουν σε πιο σημείο βρίσκεται η χώρα μας και θα αντισταθούν στην εποχή των μνημονίων, όταν οι δανειστές τοκογλύφοι θέλουν να αγοράσουν τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ».
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, είπε ότι «δεν μπόρεσαν να αντέξουν στις πιέσεις των δανειστών» και συμπλήρωσε ότι «πάμε για πώληση μονάδων, παρόλο που ο κ. Σταθάκης λέει, ότι σε αυτή τη φάση δέχονται οι πιστωτές να μείνουν πίσω τα υδροηλεκτρικά».
Κατηγόρησε δε τον πρωθυπουργό, ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ήταν σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή στη διαφύλαξη και την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης.
«Μιλάμε για πώληση όχι της μικρής ΔΕΗ, άλλα της μισής ΔΕΗ» τόνισε ο κ. Αδαμίδης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης