Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταγγελίες για επίθεση εργολάβου σε εργαζομένους καταμετρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ Χαλκίδας

tags :
Καταγγελίες για επίθεση εργολάβου σε εργαζομένους καταμετρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ Χαλκίδας
Το ΜΕΤΑ ΔΕΗ  ζητά από την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ την απομάκρυνση του συγκεκριμένου εργολάβου
Η απαράδεκτη επίθεση του εργολάβου καταμέτρησης σε εργαζόμενους των  καταμετρήσεων του ΔΕΔΔΗΕ Χαλκίδας,  καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΜΕΤΑ - ΔΕΗ.
Επίσης και Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών ομίλου ΔΕΗ καταδικάζει την βιαιοπραγία κατά εργολαβικού εργαζόμενου από τον εργοδότη του.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΜΕΤΑ -ΔΕΗ αναφέρεται ότι:
"Οι εργασιακές σχέσεις που ισχύουν θυμίζουν μεσαίωνα, ενώ παράλληλα καταπατούν ότι δικαίωμα έχει μείνει ακόμη από την επέλαση των μέχρι τώρα μνημονίων.
Εκτός από τους μισθούς πείνας και τις απλήρωτες υπερωρίες, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τις επιθέσεις των εργοδοτών τους, παραπέμποντας σε καθεστώτα δουλείας σε φυτείες αποικιών την Αφρικής.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εν λόγω εργολάβος έφτασε στο σημείο να επιτεθεί στους εργαζόμενους με πρόθεση τον ξυλοδαρμό, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική τους ακεραιότητα, αφού στην απόπειρα ξυλοδαρμού χρησιμοποίησε αντικείμενα (τα οποία έβγαλε από το αυτοκίνητό του) που μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς. Τα πάντα για το περιστατικό, έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας που καλύπτουν το χώρο.
Το ΜΕΤΑ ΔΕΗ καταγγέλλει και καταδικάζει την εν λόγω ενέργεια και ζητά από την διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ την απομάκρυνση του συγκεκριμένου εργολάβου, εφαρμόζοντας αυτά που προβλέπει η σύμβαση συνεργασίας του με τον ΔΕΔΔΗΕ, μιας και έχει δημιουργήσει και σωρεία προβλημάτων σε ό,τι έχει να κάνει με λανθασμένες, ανύπαρκτες και εκπρόθεσμες ενδείξεις.
Παράλληλα, καλούμε την διοίκηση να προβεί στις απαραίτητες προσλήψεις και όχι να καλύπτει τις θέσεις  αυτές με ανάθεση σε εργολάβους που και δεν ανταποκρίνονται σωστά στη δουλειά που αναλαμβάνουν και προσβάλουν την Επιχείρηση".

Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών ομίλου ΔΕΗ

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών ομίλου ΔΕΗ καταδικάζει την άθλια και κατάπτυστη πράξη της επίθεσης, της βιαιοπραγίας και του βάναυσου ξυλοδαρμού εργαζόμενου στην εργολαβία καταμέτρησης, στην Περιοχή Χαλκίδας του ΔΕΔΔΗΕ.
΄Πως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση "το αποτρόπαιο και ποινικώς κολάσιμο αυτό γεγονός είναι το κερασάκι στην τούρτα, στα «Έργα και τις Ημέρες» των εργολαβιών και των τραγικών αποτελεσμάτων της πολιτικής της εργολαβοποίησης, ιδιαιτέρως της νευραλγικής δραστηριότητας της καταμέτρησης, μιας εκ των σοβαρότερων και αποδοτικότερων στο ΔΕΔΔΗΕ.
Το λόγο για τούτο το αδιανόητο περιστατικό έχει πλέον η δικαιοσύνη.
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών, το μοναδικό σωματείο που εκπροσωπεί νόμιμα και επίσημα την Κατηγορία – Ειδικότητα του καταμετρητή και είναι ο μοναδικός επίσημος συνομιλητής με τη Διοίκηση της εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ για το ζήτημα αυτό, έχει επισημάνει πάμπολλες φορές το πρόβλημα με την εξωτερική ανάθεση (outsourcing) μιας εξαιρετικά νευραλγικής δραστηριότητας, καθώς δεν αποτελεί ούτε σώφρονα, ούτε ασφαλή, ούτε οικονομικά συμφέρουσα επιλογή και η οποία συνεπώς μας βρίσκει διαχρονικά αντίθετους, ενώ έχει καταθέσει υλοποιήσιμες προτάσεις για την άμεση επίλυση του ζητήματος.
Εκείνοι που δεν ευθύνονται για την κατάσταση είναι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι, καθώς, στην πλειονότητά τους, εργάζονται με μισθούς πείνας, κατά το μάλλον ανασφάλιστοι και με άθλια ωράρια, υπό καθεστώς συνεχούς πίεσης και φόβου, για τους  οποίους το Σωματείο μας έχει επίσης κατατεθειμένες προτάσεις.
Δεν μένουμε επομένως στα ευχολόγια καθώς έχουμε ήδη καταθέσει δέσμη προτάσεων, για την οριστική επίλυση του ζητήματος, την οποία στηρίζουμε με επιχειρήματα, στις διαρκής επαφές μας με τη Διοίκηση.
Το θέμα θα λυθεί οριστικά με προσλήψεις τακτικού προσωπικού και μετατάξεις καταμετρητών, αλλά και την πραγματική αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, με παράλληλη αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας.
Ο καταμετρητής υπήρξε ανέκαθεν το «το μάτι και το αυτί» της εταιρίας, υπάλληλος πρώτης γραμμής, αυτός που ουσιαστικά ελέγχει το «σημείο πώλησης του προϊόντος» (ηλεκτρικό ρεύμα-μετρητής), έχει άμεση επαφή με τον καταναλωτή, λαμβάνει σωστά τις ενδείξεις όλων των δεδομένων του μετρητή, πραγματοποιώντας επιπροσθέτως πλήρη έλεγχο των μετρητικών διατάξεων, ενώ καταγράφει την παραβατικότητα, σε μια εποχή που οι παράνομες παρεμβάσεις και ρευματοκλοπές, από «ειδήμονες» και μη, έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης