Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Moody's: Υποβάθμιση της Qatar Petroleum σε Aa3 - Το outlook σταθερό από αρνητικό

Moody's: Υποβάθμιση της Qatar Petroleum σε Aa3 - Το outlook σταθερό από αρνητικό
Οι σημερινές αξιολογήσεις έρχονται μετά την υποβάθμιση της οικονομίας του Κατάρ σε Aa3 από Aa2 με σταθερό outlook στις 26 Μαΐου 2017
Η Moody's υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Qatar Petroleum (QP) της εθνικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ, σε Aa3 από Aa2 και την θυγατρική Industries Qatar Q.S.C. (IQ) σε Α1 από Aa3.
Το outlook και για τις δύο εταιρείες άλλαξε από αρνητικό σε σταθερό.
Παράλληλα, η Moody's έχει υποβαθμίσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα και τα ανώτερα δεσμευμένα ομόλογα της Qatari Diar Finance Q.S.C. (QDF) σε Aa3 από Aa2.
Το outlook και εδώ από αρνητικό έγινε σταθερό.
Οι σημερινές αξιολογήσεις έρχονται μετά την υποβάθμιση της οικονομίας του Κατάρ σε Aa3 από Aa2 με σταθερό outlook στις 26 Μαΐου 2017.
Η σημερινή (30 Μαΐου 2017) αξιολόγηση του Κατάρ και αντικατοπτρίζει πρωτίστως τις ισχυρές πιστωτικές σχέσεις μεταξύ της QP και της κυβέρνησης του Κατάρ.
Η QP ως εθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ, παραμένει στο επίκεντρο της οικονομίας και της κοινωνικής ανάπτυξης του Κατάρ και παρέχει περισσότερο από το 75% των εσόδων της κυβέρνησης τόσο άμεσα (μέσω φόρων και δικαιωμάτων, κυρίως κατά τις εξαγωγές) όσο και έμμεσα (μέσω μερισμάτων από την QP),ενώ η συμβολή της είναι πολύ μεγάλη στον καθορισμό του(ΑΕΠ) της χώρας.
Παρά την αρνητική επίδραση της μείωσης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου από το 2ο εξάμηνο του 2014 στα αποτελέσματα εσόδων και ταμειακών ροών της QP, η εταιρεία εξακολουθεί να έχει ένα πολύ σταθερό οικονομικό προφίλ.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης