Επιχειρήσεις

Fitch: Επιβεβαιώνει σε ΑΑ- την αξιολόγηση της Shell - Το outlook παραμένει αρνητικό

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνει σε ΑΑ- την αξιολόγηση της Shell - Το outlook παραμένει αρνητικό
Η Fitch προβλέπει πως η απόδοση της Shell θα μειωθεί στο 20% το 2019 και η εταιρεία θα σταματήσει να καταβάλλει μέρισμα από το έτος 2020
Η Fitch Ratings, σήμερα 6 Ιουνίου 2017, επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Shell σε «AA-».
Το outlook της εταιρείας διατηρήθηκε αρνητικό.
Η επιβεβαίωση της Shell αντικατοπτρίζει τη βελτίωση της απόδοσής της κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και το πρώτο 3μηνο του 2017, τη σημαντική πρόοδο στη διάθεση των assets, αλλά και στην πρόβλεψη θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών τη διετία 2017-2019.
Η αρνητική πρόβλεψη λαμβάνει υπόψη τους κινδύνους που σχετίζονται με πιθανή αποτυχία της Shell να μειώσει, π.χ. τις χαμηλότερες από τις προβλεπόμενες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα υψηλά μερίσματα μετρητών ή την εκ νέου ανάληψη των εξαγορών μετοχών, σε επίπεδα ανάλογα με τις προβλέψεις της Fitch μέχρι το τέλος του 2019.
Η Fitch επίσης προβλέπει πως η απόδοση της Shell θα μειωθεί στο 20% το 2019 και η εταιρεία θα σταματήσει να καταβάλλει μέρισμα από το έτος 2020.
Επίσης πιστεύει πως είναι δυνατή κάποια μείωση του κόστους, όπως φαίνεται στο πρώτο 3μηνο του 2017, αλλά το πεδίο για σημαντική μείωση του βιώσιμου κόστους είναι περιορισμένο δεδομένης της αναμενόμενης σταδιακής ανάκαμψης των ποσοστών εξυπηρέτησης πετρελαίου.
Ιστορικά, οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν λιγότερο ασταθείς από τις τιμές του πετρελαίου, π.χ. μεταξύ 2013 και πρώτου 3μηνου 2017.
Οι μέσες πραγματικές τιμές του φυσικού αερίου της Shell μειώθηκαν κατά 43%, ενώ οι τιμές του πετρελαίου κατέρρευσαν 52%, αφού υποχώρησαν έως και 71%.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης