Επιχειρήσεις

Παπαστράτος: «Σβήνει» το τσιγάρο και αυξάνει τις εξαγωγές με αιχμή τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα IQOS

Παπαστράτος: «Σβήνει» το τσιγάρο και αυξάνει τις εξαγωγές με αιχμή τα καινοτόμα καπνικά προϊόντα IQOS
Μέσω της επένδυσης των 300 εκατ. ευρώ, η βιομηχανία εγκαθιστά νέες γραμμές παραγωγής για τους ράβδους καπνού IQOS, οι εξαγωγές των οποίων θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2018
Από τον Ιανουάριο του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρώτες εξαγωγές των νέων καπνικών προϊόντων από το εργοστάσιο της εταιρίας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο.
Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, CEO της Παπαστράτος, λέγοντας ότι προχωρά με γοργούς ρυθμούς η εγκατάσταση των νέων γραμμών παραγωγής στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας Παπαστράτος για τους ράβδους καπνού IQOS.  
Σημειώνεται πως τα προϊόντα IQOS δεν κάνουν καύση του καπνού όπως συμβαίνει με το κοινό τσιγάρο, αλλά τον θερμαίνουν με αποτέλεσμα τον περιορισμό των συνεπειών για τον καπνιστή.
Οι νέες γραμμές παραγωγής που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στις αρχές του 2018 θα συγκροτούν μια μονάδα, η τρίτη της Philip Morris International (σ.σ. μία επένδυση την οποία διεκδικούσαν και άλλες θυγατρικές ανά τον κόσμο ώστε να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους) και θα παράγουν ό,τι πιο καινοτόμο έχει παρουσιαστεί στον κλάδο.

Τίτλοι τέλους στην παραγωγή κοινών τσιγάρων

Η κίνηση αυτή καταγράφεται στη μακρά ιστορίας της εταιρίας, καθώς όταν θα ολοκληρωθεί η επένδυση στο νέο προϊόν αναμένεται να σταματήσει και η παραγωγή τσιγάρων στη χώρα μας μετά από 86 χρόνια.
Άλλωστε η θυγατρική της Παπαστράτος, η PMI έχει βάλει ως στόχος να τελειώνει με το τσιγάρο.
«Καιρός να σβήσουμε τα τσιγάρα», λέει ο κ. Ανδρέας Καλαντζόπουλος, διευθύνων σύμβουλός της μητρικής που έχει βάλει ως προσωπικό στόχο να μετασχηματίσει την εταιρία που πούλησε πέρυσι 847 δισ. τσιγάρα ανά τον πλανήτη.
Αυτή λοιπόν η εταιρία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει έναν κόσμο δίχως τσιγάρα και συνέστησε στους καπνιστές να κόψουν τη βλαβερή αυτή συνήθεια.
Σημειώνεται ότι η επένδυση των 300 εκατ. ευρώ θα προσθέσει 400 νέες θέσεις εργασίας στις ήδη 800 υπάρχουσες, ενώ με την ολοκλήρωσή της οι εξαγωγές της Παπαστράτος αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο από το 60% που είναι σήμερα.
Παράλληλα η συγκεκριμένη επένδυση εξασφαλίζει την απορρόφηση του 50% τουλάχιστον της ελληνικής παραγωγής καπνών ανατολικού τύπου από την Παπαστράτος για το επόμενο χρονικό διάστημα.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης