Ενέργεια

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι εξέδρες πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

Μειώθηκαν κατά τρεις σε 621 την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου

 

Οι εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα μείωσαν τον αριθμό των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα από τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes την Πέμπτη.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά τρεις σε 621 την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου.
Η Baker Hughes ανακοίνωσε τα στοιχεία μια μέρα νωρίτερα από το συνηθισμένο λόγω της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής.

Η συνολική καταμέτρηση μειώθηκε κατά 134 εξέδρες, ή 18% κάτω από αυτή την περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου μειώθηκαν κατά τρεις σε 506 αυτή την εβδομάδα, ενώ οι εξέδρες φυσικού αερίου παρέμειναν αμετάβλητες στις 112 μονάδες, διατηρώντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022.
Οι drillers έκοψαν ένα γεωτρύπανο στο σχιστoλιθικό Niobrara στο Κολοράντο και το Ουαϊόμινγκ, μειώνοντας τη συνολική καταμέτρηση εκεί στο 11, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2021.
Η Niobrara είναι μία από τις επτά λεκάνες σχιστόλιθου για τις οποίες αναφέρει η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ (EIA) στη μηνιαία έκθεση παραγωγικότητας γεωτρήσεων. Η λεκάνη παράγει περίπου 712.000 βαρέλια την ημέρα, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου στην έκθεση EIA.

Ο συνολικός αριθμός εξέδρων μειώθηκε κατά πέντε, με τον αριθμό του πετρελαίου να αυξάνεται κατά τρεις και το φυσικό αέριο να μειώνεται κατά οκτώ, τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο.
Το πρώτο τρίμηνο, ο συνολικός αριθμός εξέδρων υποχώρησε κατά μία στην πέμπτη συνεχόμενη τριμηνιαία απώλεια. Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου αυξήθηκε κατά έξι, η πρώτη τριμηνιαία αύξηση από το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ενώ το φυσικό αέριο μειώθηκε κατά οκτώ.

Ο αριθμός των εξέδρων πετρελαίου και φυσικού αερίου μειώθηκε περίπου κατά 20% το 2023 μετά από άνοδο κατά 33% το 2022 και 67% το 2021, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, του υψηλότερου κόστους εργασίας και εξοπλισμού από τον εκτοξευόμενο πληθωρισμό και καθώς οι εταιρείες επικεντρώθηκαν στην αποπληρωμή χρέους και ενίσχυσης των αποδόσεων των μετόχων αντί να αυξηθεί η παραγωγή.

Ο S&P 500 σημείωσε την Πέμπτη την ισχυρότερη επίδοσή του στο πρώτο τρίμηνο των τελευταίων πέντε ετών, παρά το γεγονός ότι οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με μικρή μεταβολή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν περίπου 15% μέχρι στιγμής το 2024, αφού μειώθηκαν κατά 11% το 2023. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, μειώθηκαν περίπου 31% μέχρι στιγμής το 2024 μετά από βουτιά 44% το 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης