Επικαιρότητα

Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των τραπεζικών χρεώσεων στα POS

Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των τραπεζικών χρεώσεων στα POS
Σχετικά με την έναρξη των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα
Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης προανήγγειλε σήμερα (23/4) νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα μειώνονται κατά 50% συγκεκριμένες χρεώσεις των τραπεζών στα POS.

Πιο αναλυτικά, όπως δήλωσε στην τηλεόραση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο την επόμενη στη Βουλή.

«Οι χρεώσεις στα μικρά ποσά είναι μεγάλες και κατόπιν συζητήσεων αποφασίστηκε η νομοθετική ρύθμιση που θα τις μειώνει κατά 50% για ποσά έως 10 ευρώ», δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Επίσης, ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα δοθεί παράταση στη διασύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και πρόσθεσε ότι στις 2 Μαΐου θα εκδοθεί εγκύκλιος με όλες τις λεπτομέρειες.

Συμπλήρωσε δε ότι η εφορία ξεκίνησε να ειδοποιεί τους 25.000 «εξαφανισμένους» που δεν έχουν κλείσει ραντεβού και πως ήδη έχουν μπει πρόστιμα.

Για τις φορολογικές δηλώσεις

Σχετικά με την έναρξη των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι εντός της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δε θα δοθεί παράταση μετά την 31η Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης