Ørsted: Σε λειτουργία το πρώτο αμερικανικό σκάφος εξυπηρέτησης υπεράκτιων αιολικών

Ørsted: Σε λειτουργία το πρώτο αμερικανικό σκάφος εξυπηρέτησης υπεράκτιων αιολικών
Πάνω από 600 εργαζόμενοι σε τρεις πολιτείες του Κόλπου των ΗΠΑ κατασκεύασαν μια πλωτή βάση για τους τεχνικούς που υποστηρίζουν τα βορειοανατολικά αιολικά πάρκα της Ørsted
Η αλυσίδα εφοδιασμού της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ χαρακτηρίζεται πλέον από ένα σημαντικό ορόσημο, μετά τα εγκαίνια του πρώτου αμερικανικής κατασκευής και ιδιοκτησίας πλοίου εξυπηρέτησης επιχειρήσεων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας (SOV), το οποίο θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής ανεξαρτησίας της χώρας.

Σύμφωνα με το Clean Technica, το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Steve Scalise και ο βουλευτής Troy A. Carter, Sr. συναντήθηκαν με ανώτερα στελέχη της αμερικανικής εταιρείας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας Ørsted και της κατασκευάστριας εταιρείας σκαφών Edison Chouest Offshore (ECO) με έδρα τη Λουιζιάνα αυτό το Σαββατοκύριακο για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση του SOV, του ECO EDISON.

Το ECO EDISON, το οποίο εγκαινιάστηκε επίσημα το Σάββατο (11/5) στο λιμάνι της Νέας Ορλεάνης, είναι το πρώτο SOV υπεράκτιας αιολικής ενέργειας υπό αμερικανική σημαία.

Το αποτέλεσμα των σημαντικών οικονομικών επενδύσεων της Ørsted στα λιμάνια των ΗΠΑ, στις ναυτιλιακές δραστηριότητες, στη μεταποίηση, στο εργατικό δυναμικό και στην εγχώρια ενέργεια, το πλοίο αυτό θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στη λειτουργία και συντήρηση των αιολικών έργων South Fork Wind, Revolution Wind και Sunrise Wind της Ørsted και της Eversource.

Σημαντικό βήμα για την εφοδιαστική αλυσίδα

Η επένδυση της Ørsted στο ECO EDISON αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας για την οικοδόμηση μιας νέας εγχώριας αλυσίδας εφοδιασμού υπεράκτιας ενέργειας.

Το ECO EDISON κατασκευάστηκε από περισσότερους από 600 εργαζόμενους - με σχεδόν 1 εκατομμύριο ώρες εργασίας - στα ιδιόκτητα ναυπηγεία της ECO στη Λουιζιάνα, το Μισισιπή και τη Φλόριντα, ενώ τα εξαρτήματα του σκάφους προήλθαν από 34 πολιτείες, από την Αλαμπάμα έως τη Δυτική Βιρτζίνια.

Τα έργα της Ørsted δημιουργούν θέσεις εργασίας και προωθούν την οικονομική ανάπτυξη σε δεκάδες πολιτείες, με την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο.

Αρκετές εταιρείες της ακτής του Κόλπου αξιοποιούν την τεράστια εμπειρία από άλλες βιομηχανίες που βασίζονται για να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν τον νέο ενεργειακό τομέα, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών όπως η ECO, η οποία διαθέτει βαθιά τεχνογνωσία στην υπεράκτια ενέργεια.

Το υπερσύγχρονο σκάφος ECO EDISON, μήκους 262 ποδών, θα χρησιμεύσει ως πλωτή βάση για 60 τεχνικούς υπεράκτιων ανεμογεννητριών, οι οποίοι θα εργάζονται στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της ζωής των αιολικών πάρκων, συντηρώντας και επισκευάζοντας τις ανεμογεννήτριες.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Το ECO EDISON θα τροφοδοτείται από δύο κινητήρες Cat® 3512E που κατασκευάζει η Caterpillar Marine με έδρα το Χιούστον, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η υπεράκτια αιολική ενέργεια για τους εγχώριους κατασκευαστές και τα ναυπηγεία.

Ο σχεδιασμός του ECO EDISON επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την άνεση των επιβατών, την αυξημένη ευελιξία, την εκτεταμένη υπεράκτια αντοχή και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Περιλαμβάνει ειδικά χαρακτηριστικά, όπως ένα διάδρομο με αντιστάθμιση κίνησης «walk to work» που επιτρέπει στους τεχνικούς να έχουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στις ανεμογεννήτριες.

Ένα μικρότερο, το λεγόμενο «θυγατρικό σκάφος» επί του σκάφους μπορεί να αναπτυχθεί για την αποτελεσματική κίνηση του πληρώματος στα αιολικά πάρκα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης