Αναλύσεις

Goldman Sachs: Μετά από σχεδόν 10 χρόνια «βουτιάς» η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται

Goldman Sachs: Μετά από σχεδόν 10 χρόνια «βουτιάς» η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται
Σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα είναι εντυπωσιακές οι επενδυτικές επιδόσεις της Ελλάδας στα 4 τελευταία 3μηνα, αλλά...
Τις επενδυτικές επιδόσεις των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης εξαίρει η Goldman Sachs, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αποδίδοντας αυτήν την εξέλιξη στις ισχυρές πιέσεις που δέχτηκαν αυτές οι χώρες την τελευταία 10ετία.
Ειδικότερα, στην τελευταία 7σέλιδη ανάλυσή της υπό τον τίτλο "European Economics Daily: Euro area investment - Taking stock of recent flows" (Επενδύσεις στην Ευρωζώνη - Αξιοποίηση των πρόσφατων ροών), που σας παρουσιάζει το www.bankingnews.gr, η Goldman Sachs τονίζει ότι η Εσθονία, η Ελλάδα, η Σλοβενία και η Φινλανδία βίωσαν 4 τρίμηνα σημαντικών επενδύσεων, υπερπολλαπλάσιες σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 20 ετών, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια οι οικονομίες τους είχαν έλθει αντιμέτωπες με σημαντική πτώση της παραγωγής.
Αυτό ο συγκεκριμένος συνδυασμός χωρών δείχνει ότι η αύξηση των επενδύσεων μπορεί να οφείλεται στην ανάκαμψη και τη χαμηλή βάση της οικονομίας, παρά σε μια θεμελιώδη σύγκλιση.
Η ελληνική οικονομία, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της θέσης, καθώς μόλις αρχίζει να σταθεροποιείται μετά από σχεδόν μια δεκαετία.
Η Ελλάδα είχε βιώσει μια σοβαρή ύφεση και ουσιαστική διάβρωση των επιπέδων του ΑΕΠ.
Γενικά, καταλήγει η Goldman Sachs, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύει κανείς ότι η υψηλή ανάπτυξη σε αυτές τις μικρότερες οικονομίες είναι ενδεικτικό της μετατόπισης σε όλη την έκταση της ανάκαμψης που κατευθύνεται από τις επενδύσεις.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης