Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Η ατζέντα του Trump για την οικονομία μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τον ίδιο

tags :
Η ατζέντα του Trump για την οικονομία μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τον ίδιο
Οι ελπίδες του Trump για φορολογική μεταρρύθμιση, μείωση ρυθμιστικών φραγμών και ενίσχυση των δαπανών για τις υποδομές, πιθανότατα να έχουν αρκετή υποστήριξη και χωρίς την ηγεσία του
Η οικονομική ατζέντα του Προέδρου Donald Trump θα συνεχιστεί - ακόμη και αν δεν είναι εκείνος που δείχνει το δρόμο, σημειώνει σε ανάλυσή του το CNBC.
Με τον Trump να αντιμετωπίζει ένα χαμηλό σημείο στη δημοτικότητά του και μια όλο και πιο δοκιμαζόμενη σχέση με το ρεπουμπλικανικό κόμμα του, ανακύπτουν ερωτήματα σχετικά με το ποιά εξουσία θα έχει, προκειμένου να μπορεσει να προωθήσει μια πλατφόρμα υπέρ των επιχειρήσεων μέσα από τις αίθουσες του Κογκρέσου.
Ωστόσο, το καταστροφικό κλίμα μπορεί να μην έχει σημασία.
Οι ελπίδες του Trump για φορολογική μεταρρύθμιση, μείωση ρυθμιστικών φραγμών και ενίσχυση των δαπανών για τις υποδομές, πιθανότατα να έχουν αρκετή υποστήριξη χωρίς την ηγεσία του.
Στην πραγματικότητα, ένας τέτοιος πρόεδρος θα μπορούσε να είναι ένα πλεονέκτημα, συγκεντρώνοντας τις αντιμαχόμενες ομάδες του Κογκρέσου σε ένα κοινό σκοπό.
"Φοβούμενοι να χάσουν το κόμμα τους και να χάσουν τις εκλογές του 2018, οι Ρεπουμπλικάνοι στο Καπιτώλιο πλησιάζουν τη συναίνεση: ήρθε η ώρα να πάνε μόνοι τους, αγνοώντας τον δυσλειτουργικό Λευκό Οίκο και προχωρώντας στη νομοθεσία χωρίς εισήγηση του Προέδρου Trump", είπε ο Greg Valliere, υπεύθυνος Ανάλυσης στην Horizon Investments. «Είναι η μόνη τους ελπίδα και θα μπορούσε να αποφέρει αποτελέσματα».
Πώς θα μοιάζουν τα αποτελέσματα είναι ασαφές.
Η Wall Street φαίνεται να είναι έτοιμη να δεχτεί συντελεστή φορολογίας πάνω από το 15% που επιθυμεί ο Trump, αλλά κάτω από το σημερινό επίπεδο 35% και μπορεί να χρειαστεί να συμβιβαστεί με λιγότερες δαπάνες υποδομής από το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το οποίο στόχευσε ο πρόεδρος.
Αλλά αυτό θα ήταν καλύτερο από το να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν τα θυμωμένα μέλη κατά τη διάρκεια των μεσοπρόθεσμων εκλογών, χωρίς να υπάρχουν σημάδια για πλήρη έλεγχο στο Καπιτώλιο.
Σύμφωνα με τον Valliere:
"Ο Trump είναι άσχετος με ζητήματα όπως οι φόροι," είπε μια πηγή χθες το βράδυ. "Έχουμε μια δουλειά να κάνουμε, και θέλουμε να κάνει πίσω".
Στην πραγματικότητα, μερικοί Ρεπουμπλικανοί μιλάνε υπέρμετρα υπέρ των Δημοκρατών, οι οποίοι μπορεί να βοηθήσουν στην παραγωγή ενός νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση ασφαλιστικών φορέων υγείας.
Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα προταση, ορισμένοι νομοθέτες προτείνουν να συνδυαστούν φορολογικές περικοπές με δαπάνες υποδομής, οι οποίες θα μπορούσαν να προσελκύσουν τους Δημοκρατικούς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης