Αναλύσεις

Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-» για την Τράπεζα Κύπρου, σταθερό το outlook

Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «Β-» για την Τράπεζα Κύπρου, σταθερό το outlook
H επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την άποψη της Fitch ότι η επίδραση των επιπλέον προβλέψεων που ανακοίνωσε η τράπεζα, είναι ουδέτερη στο χρηματοοικονομικό προφίλ της κυπριακής τράπεζας
Την αξιολόγηση «Β-» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Τράπεζας Κύπρου, επιβεβαίωσε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
To outlook της αξιολόγησης παραμένει σταθερό.
H επιβεβαίωση της αξιολόγησης αντανακλά την άποψη της Fitch ότι η επίδραση των επιπλέον προβλέψεων που ανακοίνωσε η τράπεζα, είναι ουδέτερη στο χρηματοοικονομικό προφίλ της κυπριακής τράπεζας.
Αυτή η εκτίμηση οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι  η επιβάρυνση των κεφαλαίων της Τράπεζας Κύπρου από την έκθεση στα ΝPEs (μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα). παρέμεινε αμετάβλητη σε μεγάλο βαθμό, λόγω της υψηλότερης κάλυψης και των χαμηλότερων NPEs.
Οι επιπλέον προβλέψεις που ανακοίνωσε η Τράπεζα Κύπρου, δεν αντανακλούν επιδείνωση στο λειτουργικό περιβάλλον της Κύπρου ή της ποιότητας των κεφαλαίων.
Η ποιότητα των δανείων συνέχισε να καταγράφει βελτίωση στο α΄εξάμηνο του 2017, με τον δείκτη NPE/gross loans να υποχωρεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, στο 50%, επίπεδο ωστόσο το οποίο παραμένει πολύ υψηλό στα τέλη Ιουνίου 2017. Η κάλυψη των NPEs αυξήθηκε στο 48% στα τέλη Ιουνίου 2017 από τα τέλη του 2016, λόγω των επιπλέον προβλέψεων.
Η Fitch εκτιμά ότι η μείωση των NPEs της Τράπεζας Κύπρου θα συνεχιστεί.
O δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (Core Tier 1) υποχώρησε στο 11,8% στα τέλη Ιουνίου 2017, από 13,9% στα τέλη του 2016.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης