Αναλύσεις

Σκληρή κριτική Μητσοτάκη στην βουλή για τη ρύπανση στο Σαρωνικό - ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή κριτική Μητσοτάκη στην βουλή για τη ρύπανση στο Σαρωνικό  - ΒΙΝΤΕΟ
«Μεταξύ του κ. Κουρουμπλή και του EMSA, πιστεύω τον EMSA» είπε χαρακτηριστικά πρόεδρος της ΝΔ
Έντονη λεκτική αντιπράθεση είχαν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον κ. Κουρουμπλή για τους χειρισμούς του αναφορικά με τη ρύπανση του Σαρωνικού μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο υπουργός Ναυτιλίας, αν είχε τη στοιχειώδη πολιτική αξιοπρέπεια, θα έπρεπε ήδη να είχε παραιτηθεί .
Παράλληλα τον κάλεσε να απαντήσει γιατί καθυστέρησε τέσσερις μέρες να ζητήσει τη βοήθεια του EMSA. «Μεταξύ του κ. Κουρουμπλή και του EMSA, πιστεύω τον EMSA» είπε χαρακτηριστικά.
«Τι εξηγήσεις έχετε να δώσετε για το γεγονός ότι ένα πλοίο το οποίο ξεκάθαρα δεν έπρεπε να πλέει κρίθηκε αξιόπλοο από το υπουργείο σας» τόνισε.
Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον κ. Κουρουμπλή να κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι ψεύδεται. «Εσείς ψεύδεστε κύριε υπουργέ, μαζευτείτε» του απάντησε.
«Δεν σας φοβάμαι» του απάντησε ο κ. Κουρουμπλής, με τον πρόεδρο της ΝΔ να του λέει: «Ντροπή σας, τόσες μέρες στο Λονδίνο ήσασταν. Σα δε ντρέπεστε. Έπρεπε ήδη να έχετε παραιτηθεί»
Δείτε εδώ ένα απόσπασμα από την κόντρα

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης