Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Η Ελλάδα πέτυχε πολλά – Δεν έχει αλλάξει η στάση μας για το θέμα του χρέους

Pence (αντιπρόεδρος ΗΠΑ): Η Ελλάδα πέτυχε πολλά – Δεν έχει αλλάξει η στάση μας για το θέμα του χρέους
«Θα υπάρξει εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ», τόνισε από την πλευρά του ο Αλ. Τσίπρας
Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για όσα πέτυχε μέχρι σήμερα, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση, έδωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
O κ. Pence υπογράμμισε ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες καθώς κατόρθωσαν, έχοντας κάνει πολλές θυσίες, να οδηγήσουν, εκ νέου την οικονομία σε θετική πορεία, ενώ η χώρα κατόρθωσε να εξέλθει στις αγορές.
Προσέθεσε, όμως, ότι υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια και επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση των ΗΠΑ αναφορικά με την ανάγκη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως έναν από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του και μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι στη συζήτηση που είχε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο ελήφθησαν αποφάσεις ώστε να υπάρξει εντατικοποίηση του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ για τις περιφερειακές εξελίξεις.
Επιπρόσθετα ο κ Τσίπρας τόνισε ότι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την αναβαθμισμένη γεωπολιτική μας θέση και την ανάγκη στήριξης την επόμενη περίοδο, διπλωματικά, οικονομικά και αμυντικά».


Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης